Γράφει η «ξενοδόχος»

Με θετικό πρόσημο, κλείνει το 2019 για τον όμιλο της ΛΑΜΨΑ, ο οποίος πέτυχε έσοδα στα ίδια επίπεδα με το ιστορικό ρεκόρ του 2018. Εστω κι αν η χρονιά ξεκίνησε «χλιαρά» για την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, ο όμιλος με τα δύο υπερπολυτελή ξενοδοχεία του Συντάγματος, τη Μεγάλη Βρετανία και το King George είχε συνολικά έσοδα από το χαρτοφυλάκιό του σε Ελλάδα και Σερβία κοντά στα 80 εκατ. ευρώ τη χρονιά που φθάνει στο τέλος της, ενώ οι προβλέψεις για το 2020 κάνουν λόγο για μία αύξηση στο +4% έως +5%.

Στο ποσοστό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα επιπλέον έσοδα από το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο του Συντάγματος, στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου.

Το νέο ξενοδοχείο Athens Capital Hotel – MGallery θα ανοίξει τον Απρίλιο του 2020, ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται στα συστήματα κρατήσεων. Η επένδυση, στο μισθωμένο κτίριο που στέγαζε πολύ παλιά το ξενοδοχείο King’s Palace και πιο πρόσφατα τα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας, είναι συνολικού ύψους 22 εκ. ευρώ και σύμφωνα με πηγές της διοίκησης

  • «θα αποδώσει ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο μοναδικών ποιοτικών προδιαγραφών με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αισθητική του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζουν τα “luxury boutique” ξενοδοχεία του δικτύου της MGallery Collection, η οποία ανήκει στον ξενοδοχειακό όμιλο Accor».

Επισημαίνεται ότι το ξενοδοχείο της Αθήνας θα είναι η «ναυαρχίδα» των MGallery στην Ευρώπη για τον ξενοδοχειακό κολοσσό που έχει από τα πλέον «δυνατά» δίκτυα και προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών (loyalty) παγκοσμίως.

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή του έχει αναλάβει ο κ. Ευριπίδης Τζήκας. Το AthensCapitalHotel – MGallery θα διαθέτει 158 δωμάτια και 19 σουίτες, θα περιλαμβάνει στον 9ο όροφο εστιατόριο και στον 10ο πολυτελή χώρο αναψυχής με πισίνα, ενώ στο ισόγειο πρόκειται να λειτουργήσουν δύο καταστήματα ένδυσης. Ηδη μάλιστα το ένα από τα δύο καταστήματα έχει μισθωθεί στην αλυσίδα Ralph Lauren.

Η ΛΑΜΨΑ Α.Ε, συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη, έχει στην ιδιοκτησία της, όπως προαναφέρθηκε, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και το King George στην Αθήνα, το Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency Belgrade και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι. Το ξενοδοχείο της Ρόδου είχε το 2019 χαμηλότερες επιδόσεις, ακολουθώντας την τάση του νησιού, ενώ ικανοποιητικά ήταν τα νούμερα από την αγορά της Σερβίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here