Γράφει η «ξενοδόχος»

Ψήφο εμπιστοσύνης στη ΛΑΜΨΑ, δίνει η οικογένεια του Αθανάσιου Λασκαρίδη, εν μέσω πανδημίας σε μία περίοδο που τα ξενοδοχεία του ομίλου στο Σύνταγμα, Μεγάλη Βρετανία, King George αλλά και το νέο απόκτημα, Athens Capital MGallery, δεν έχουν βιώσει ποτέ ξανά.

Η τελευταία προχώρησε στην ενίσχυση της μετοχικής της θέσης στην εταιρεία μετά από μεταβολές που σημειώθηκαν στη μετοχική της σύνθεση.

Οι εν λόγω μεταβολές «αποτελούν απλώς εσωτερικές ανακατανομές των οικογενειών Λασκαρίδη, με ουσιαστική ενίσχυση της συμμετοχής της ευρύτερης οικογένειας του κ. Αθανασίου Λασκαρίδη και δεν μεταβάλλουν αλλά ενισχύουν το δεσμό τους με την εταιρεία, ενώ αποτελούν εγγύηση για τη συνέχισή του και στις επόμενες γενιές».

Οι συνέπειες της πανδημίας αναμένεται να είναι σημαντικές για τον όμιλο με αποτέλεσμα τη δημιουργία ζημιών για τη χρήση 2020, εντούτοις η κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας αναμένεται να παραμείνει ισχυρή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, η οποία ήδη έχει προβεί σε ενέργειες με σκοπό την εξασφάλιση της ρευστότητας.

Σημειωτέον ότι καθόλη τη διάρκεια, από το ξέσπασμα της πανδημίας την περασμένη χρονιά μέχρι σήμερα, τα ξενοδοχεία του ομίλου είχαν όπως είναι εύλογο πολύ χαμηλές πληρότητες και περιορισμένη δραστηριότητα.

  • Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία παρέμεινε κλειστό από τις 23 Μαρτίου έως τις 14 Ιουλίου, το ξενοδοχείο King George παραμένει ουσιαστικά κλειστό από τις 17 Μαρτίου, το Ξενοδοχείο Sheraton Rhodes λειτούργησε από την 29η Ιουλίου έως την 31η Οκτωβρίου, ενώ το ξενοδοχείο Athens Capital λειτούργησε από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 7η Νοεμβρίου.

Μέσα στην κρίση, το τρίτο τρίμηνο του 2020 ελήφθησαν νέα δάνεια από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ύψους 25 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 18 εκατ. ευρώ για την μητρική εταιρεία, μέσω του προγράμματος στήριξης επιχειρήσεων “Ταμείο Εγγυοδοσίας” για τη χορήγηση εγγυήσεων σε νέα δάνεια σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον COVID 19 μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), με αποτέλεσμα στο τέλος του τρίτου τριμήνου του έτους τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου και της εταιρείας να παρουσιάζονται σε σχέση με την 30/06/2020 αυξημένα κατά 17,6 εκατ. ευρώ και 15 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η διοίκηση εκτιμά ότι ο όμιλος κατά την διάρκεια του τέταρτου τριμήνου θα απωλέσει έσοδα της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρεία των 9 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Για το 2021, αναμένεται αύξηση των μεγεθών, αλλά εκτιμώνται μειωμένα περίπου κατά ποσοστό 50% σε σχέση με το έτος 2019 που ο όμιλος σημείωσε την κορύφωση του κύκλου εργασιών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here