Μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του αξιόχρεου της εταιρείας από την S&P, ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του θεωρεί πλέον πιθανό ότι οι αναθεωρημένες στρατηγικές προτεραιότητες, που παρουσίασε η ΔΕΗ θα βοηθήσουν στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της σταθερότητας.

Η S&P δίνει τα εύσημα και «ανάβει το πράσινο φως» για τις μεσοπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι αλλαγές στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΗ, είναι ευθυγραμμισμένες με τον Ενεργειακό Μετασχηματισμό και τους στόχους της Ε.Ε. για την κλιματική αλλαγή και είναι επικεντρωμένες στην ενδυνάμωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της εταιρείας.

«Η ΔΕΗ αλλάζει, μπαίνει στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού και αυτό θα είναι προς όφελος της επιχείρησης, των εργαζομένων της, των μετόχων και των καταναλωτών», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γ. Στάσσης.

Όπως συμπληρώνει: «Είναι η δεύτερη κίνηση αναγνώρισης των προσπαθειών για την ανάταξη της ΔΕΗ από την S&P. Μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της επιχείρησης, είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για τη θετική αποδοχή από τον διεθνή οίκο του σχεδίου που παρουσιάσαμε για τις μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες της Εταιρείας»

Η S&P αναφέρει χαρακτηριστικά ως σημεία ενδιαφέροντος τις ανακοινώσεις για:

-Τη μείωση κατά 75% των εκπομπών άνθρακα έως το 2024

-Την ισχυρή στροφή στην παραγωγή ΑΠΕ

-Τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της εμπορίας

-Την ενίσχυση των επενδύσεων στα δίκτυα και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους

-Την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Β.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here