Για την…μικρούλα Profile, το “Β” έχει γράψει πολλές φορές.

Την πρώτη φορά όταν επισημάναμε στους “ψιθύρους” την εταιρεία του Χαράλαμπου Στασινόπουλου, η αποτίμηση της ήταν δεν ήταν στο μισό (σήμερα αποτιμάται στα 33,9 εκατ. Ευρώ). Γράφαμε τότε για την διορατική διοίκηση που  προχωρά σε επιθετικές κινήσεις τόσο εντός όσο (κυρίως ) εκτός σε έναν τομέα (fintech) όπου οι εξειδικευμένοι παίκτες μετρώνται στα δάκτυλα.

Σήμερα πια, η διοίκηση της εταιρείας (η πλευρά Στασινόπουλου ελέγχει το σχεδόν 50% του μετοχικού κεφαλαίου ) είδε αύξηση πωλήσεων, κατά +25%, στο πρώτο τρίμηνο, ενίσχυση της εξωστρέφειας, υπογράφει συμφωνία με την Sumitomo (για το Treasury Management σε 6 χώρες) ενώ διευρύνει τις προοπτικές για περαιτέρω επέκταση στις αγορές της Ασίας.
Στα πλεονεκτήματα της Profile καταγράφουμε:

  • Το ποσοστό των επαναλαμβανόμενων εσόδων (λ.χ. εργασίες υποστήριξης ) πλησιάζει το 70%, το μερίδιο που προέρχεται από το εξωτερικό ενισχύεται προς το 65%
  • στο 95% φθάνει το ποσοστό του τζίρου που εισπράττεται από ιδιοπαραγόμενα προϊόντα (με αποτέλεσμα το ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους).

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Στασινόπουλο η Profile απευθύνεται στην τεράστια διεθνή αγορά του financial software που υπερβαίνει το μισό δισ με προοπτική ανόδου.
Παράλληλα το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών εξελίσσεται (πάνω από 4,5% με μέσο όρο κτήσης στα 1,27 € με τρέχουσα τιμή στα 2,87 ευρώ !!!) και το εύλογο ερώτημα έμπειρων ανθρώπων της αγοράς είναι μέχρι που μπορεί να φθάσει η-άλλοτε…μικρούλα Profile- και εάν είναι στις προθέσεις του Χαράλαμπου Στασινόπουλου να προχωρήσει κάποια στιγμή σε κινήσεις στρατηγικών συνεργασιών με ισχυρούς παίκτες του εξωτερικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here