Η εταιρεία Tsakos Energy Navigation Limited (TEN) του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου ανακοίνωσε την πώληση 5 πλοίων του στόλου του, έναντι συνολικά περίπου 93 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία προχώρησε πιο συγκεκριμένα στην πώληση τριών πετρελαιοφόρων suezmax, καθώς και δύο πλοίων- μεταφορέων προϊόντων. Μέσω της αγοραπωλησίας η εταιρεία θα προσθέσει στα ταμεία της 41,5 εκατ. free cash και θα μειώσει το χρέος της κατά 51 εκατ. ευρώ.

“Ανεξάρτητα από τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω του κοροναϊού, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν θετικές. Οι προαναφερθείσες συναλλαγές συνεπάγονται στην ευκαιρία που έχει η εταιρεία να προχωρήσει την πολιτική της για τη διατήρηση ενός σύγχρονου στόλου μέσω στρατηγικών πωλήσεων πλοίων πρώτης γενιάς”, σχολίασε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN.  “Διαθέτοντας έναν ισχυρό ισολογισμό και αυξημένα οικονομικά αποθεματικά, ένα νεαρό στόλο που έχει ζήτηση από ναυλωτές υψηλού επιπέδου και μέσω της έγκαιρης εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, η ΤΕΝ παραμένει επικεντρωμένη στην υγιή απόδοση των μετόχων της και στην υπεύθυνη ανάπτυξή της”, κατέληξε ο κ. Σαρόγλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here