Η τιμή του bitcoin μειώθηκε σε ένα μήνα κάτω από $ 7.900, εν μέσω μιας ευρύτερης πώλησης στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, παγκοσμίως, με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς αλλάζει τα χέρια στα $7.88(15:19), αποτελώντας την χαμηλότερη τις τελευταίες 30 ημέρες , καταγράφοντας μείωση της τάξης του 10% σε 24ωρη βάση, σύμφωνα με το δείκτη τιμών Bitcoin της CoinDesk.

Η πτώση των τιμών έρχεται καθώς οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές υφίστανται ευρύτερες πωλήσεις, ενώ το αργό πετρέλαιο του Brent κατέγραψε μείωση πάνω από 30% χθες Κυριακή, τη μεγαλύτερη μείωσή του τα τελευταία 19 χρόνια.

Υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της παγκόσμιας πτήσης από τα περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται επικίνδυνα, η πτώση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού δημόσιου ταμείου, κάτω από το 0,5% για πρώτη φορά, μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από ένα χρόνο πριν.

Η απότομη πτώση των τιμών του Bitcoin αιτιολογείται και από το γεγονός ότι η υπολογιστική ισχύς του δικτύου και η δυσκολία εξόρυξης (ένα μέτρο ανταγωνισμού μεταξύ των miners) αναμένεται να φθάσουν σε ένα νέο ύψος σε μόλις πέντε ώρες.

Με περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, «κυνηγώντας» ένα περιουσιακό στοιχείο που αξίζει λιγότερο, οι εκμεταλλεύσεις εξόρυξης που χρησιμοποιούν παλιό εξοπλισμό βρίσκονται σε ακόμη πιο δυσμενή θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα από το mining poll “Poolin” δείχνουν ότι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενοι υπολογιστές εξόρυξης όπως το AntMiner S9 και το Avalon 851 βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο καμπής, που σημαίνει ότι δεν δημιουργούν καθημερινά κέρδη στην τρέχουσα τιμή του bitcoin, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην δυσκολότερη εποχή εξόρυξης που  έχει καταγραφεί έως τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here