Από τα 16 στα 20,08, χθες βράδυ ο VIX Volatility Index/CBOE αποτυπώνοντας αφ΄ ενός την επιβάρυνση του επενδυτικού ρίσκου αφ΄ ετέρου την διεύρυνση της μεταβλητότητας (volatility ) και γενικότερα την αβεβαιότητα για την συνέχεια, βραχυπρόθεσμα.
    Η εκτίναξη του εν λόγω δείκτη είναι αντίστροφη της τάσης του S&P 500 του αποκαλούμενου και “δείκτη των δεικτών” καθώς θεωρείται ως ο πιο αντιπροσωπευτικός καθώς περιλαμβάνει 500 εισηγμένες και καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα της επιχειρηματικότητας της οικονομίας των ΗΠΑ.
  •      Κατά 7,27% υψηλότερα ο VIX/CBOE στις 20 plus, ξεπερνώντας το όριο συναγερμού των 19 μονάδων.
Την ίδια ώρα νέα…βουτιά για τον S&P 500 στην Wall Street, κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες, χαμηλότερα και των 2.900 έως 2.874,96 μονάδες.
    Απώλειες –3,16% για τον δείκτη, σε διάστημα εβδομάδος.
    Εάν δεν πρόκειται για υποχώρηση της Wall Street λόγω προεξόφλησης μη εμφανών κινδύνων και…μαύρων κύκνων (κάτι, που συνήθως γνωρίζουν εκ των προτέρων οι…deep insiders ) τότε πρόκειται για φυσιολογική διόρθωση μίας αγοράς, που σχετικά πρόσφατα ανέβηκε στο νέο ιστορικό υψηλό των 3.027,98 μονάδων και εδώ και λίγες συνεδριάσεις ακολουθείται διαδικασία εξαέρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here