Στην περιοχή των 3.000 μονάδων ο δείκτης S&P 500, με άνοδο καθώς οι traders και επενδυτές κινήθηκαν με γνώμονα και τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων στο New York Stock Exchange NYSE. Χθες ήταν η ημέρα για Blackstone, Philip Morris κ.α. που διαμόρφωσαν τάση στο ταμπλό.
     Περαιτέρω αποκλιμάκωση του δείκτη μεταβλητότητας VIX S&P 500, στις 13,66 μονάδες που δείχνει την αυξημένη διάθεση των επενδυτών να αναλάβουν μεγαλύτερο επενδυτικό ρίσκο. Πριν από  7 μόλις συνεδριάσεις,  ο επονομαζόμενος και “δείκτης φόβου” ήταν πάνω από τις 21, με σημείο συναγερμού τις 17 με 18 μονάδες.
  • Η συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου, για συναινετικό Brexit, έδωσε πρόσκαιρη ώθηση σε Λονδίνο και δευτερευόντως σε Φρανκφούρτη.
  • Ωστόσο ακόμη έχει δρόμο μέχρι την τελική επικύρωση της, που εξηγεί την επιφυλακτικότητα των γρήγορων παικτών.
  • Ενδεικτικά ο FTSE100 αντέδρασε μέχρι τις 7.237 μονάδες για να κλείσει στο τέλος στις 7.182 μονάδες. Πάντως ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε χθες και αυτό θα προσμετρηθεί στη συνέχεια.
     Τρεις προυποθέσεις για να ανέβουν λίγο οι αγοραστές, με την υπέρβαση των 863 μονάδων/σε κλείσιμο, να θεωρείται ως εκ των ων ουκ άνευ για επαναπροσέγγιση των 880 μονάδων.
     Το υποστηρικτικό αυτού του ενδεχομένου είναι η πολύ καλή πορεία, από την αρχή της εβδομάδας, βαριών χαρτιών όπως είναι ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, ο Mytilineos, η Motor Oil, η Viohalco, η Τέρνα Ενεργειακή κ.α. καθώς οι τράπεζες χαμήλωσαν ταχύτητα.
  •       Επιπλέον, σήμερα είναι η λήξη της σειράς μηνός Οκτωβρίου, στα Παράγωγα και σε μία εβδομάδα η αξιολόγηση από τον οίκο Standard  Poor’s. 
       Να δούμε πως θα μετρήσουν όλα αυτά, κατ΄αρχήν σήμερα Παρασκευή αλλά και από Δευτέρα με ορίζοντα την βαθμολόγηση του outlook της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης, που-σημειωτέον- την προηγούμενη φορά- προ εκλογών- άφησε…αβαθμολόγητη την χώρα, προβάλλοντας ως ένα από τα πολύ σοβαρά προβλήματα το δυσθεώρητο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here