Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Είναι θεσμικό. Είναι ζήτημα σεβασμού των μετόχων και των κανόνων της αγοράς.
Στις 4 Ιουνίου σας είχα…ψιθυρίσει για την σύγκριση αποτελέσματα και…αμοιβές Διοικητικού Συμβουλίου., επιδιώκοντας να καταδείξω την χαώδη διαφορά φιλοσοφίας και στρατηγικής δύο επιχειρηματικών ομίλων.
Γιατί ο μεν ένας ακολουθεί σταθερά, εδώ και χρόνια, ανοδική πορεία διανέμοντας, μάλιστα, στους μετόχους, επενδυτές του υψηλά μερίσματα και ο δε άλλος εξακολουθεί απλώς να…καίει χρήμα.
      Ο…ψίθυρος της 4/6 μου ξαναήρθε στο μυαλό, επιχειρώντας να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται με τα μεγέθη εξαμήνου του ομίλου MIG.
       Aπλά καταγράφω:
  • Ο καθαρός δανεισμός επιβαρύνθηκε στα 1,405 δισ €, από 1,33 δισ, που ανέρχονταν στο τέλος του 2018.
  • Τα ίδια κεφάλαια πήγαν στα 228,8  εκατ. € από 204,1 εκατ (σε επίπεδο μητρικής),
  • Οι αρνητικές ταμειακές ροές από τα 14,86 εκατ. € έφτασαν τα 15,5  εκατ. ευρώ.
Στο ίδιο διάστημα οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ εκτοξεύθηκαν στα 4,9 εκατ. Ευρώ, όταν ο όμιλος έχει εμφανίσει ζημιές 38,3 εκατ. ευρώ.
       Σε αντιδιαστολή:
  • Στην Motor Oil, με κέρδη 148,4 εκατ. € στο εξάμηνο έδωσε αμοιβές 6,75 εκατ.€.
  • H ΤΕΝΕΡΓ με καθαρά κέρδη 30 εκατ. € (από διαρκείς και σταθερές δραστηριότητες ) διένειμε 1,23 εκατ. Ευρώ.
Περιπτώσεις ανάλογες των Motor Oil και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής μπορεί να βρει κάποιος αρκετές τόσο στη μεγάλη όσο στη μεσαία ακόμη και στην χαμηλή κεφαλαιοποίηση, όπου τα μέλη του Δ.Σ αμείβονται ανάλογα με το αν η εταιρεία που διοικούν παράγει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή κέρδος.
Και σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση της MIG, φαίνεται να υποπίπτει σε φάουλ σε βάρος των μικρομετόχων και επενδυτών την ώρα που τα μεγαλοστελέχη αμείβονται παχυλότατα για την παραγωγή επαναλαμβανόμενων ζημιών….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here