Θεαματική ανατροπή σκηνικού στις αγορές, με δύο μεγάλες κινήσεις που άλλαξαν την εικόνα στις τράπεζες, το Χρηματιστήριο της Αθήνας, τα χρηματιστήρια διεθνώς (σύμφωνα με την ανάλυση του Νίκου Κωτσικόπουλου).
Ανατροπή, που δεν πρόλαβαν στην πλειονότητά τους οι συντηρητικότεροι επενδυτές, οι…μάντεις καταστροφών και κατακλυσμών, οι επίμονα short traders.
  • Κερδισμένοι οι ultras, η κατηγορία των buyers the dip, και όσων ερμήνευσαν σωστά τα “ψιλά γράμματα” της παρέμβασης του Bill Ackman .
Είναι αλήθεια, πως ένα “αθώο” tweet του ιδρυτή και CEO του Hedge Fund Pershing Square Capital Management έφτασε να γίνει από τα κεντρικά θέματα συζήτησης στα CNBC, Bloomberg e.t.c να “δουλέψει” στην  Wall Street.
  • Προσβλέποντας σε…λευκό κύκνο, η ανάρτηση του Banks.com.gr, από νωρίς το πρωϊ της Δευτέρας (ίσως του μόνου Ελληνικού Μέσου που “έπιασε” και ανέδειξε την παρέμβαση του contrarian επενδυτικού χαρακτήρα του 56χρονου μεγαλοεπενδυτή) δίνοντας μία άλλη-εντελώς αντιθετική- διάσταση, την ώρα που Τύπος και αγορά κατακλύζονταν από…μάντεις καταστροφών.

Ενδεικτικές του volatility της αγοράς οι ακραίες μεταβολές- από τα χαμηλά της Δευτέρας στα ψηλά της Τρίτης- που έφτασαν (συνολικά) το 5% για τον Γενικό Δείκτη και το 11% για τον Δείκτη Τραπεζών.
Με την ισχυρή ανοδική διόρθωση να έρχεται- για τους λάτρεις της Τεχνικής Ανάλυσης- από την πολύ σημαντική περιοχή των 1.030 μονάδων (ΓΔ).