Συνεχίζεται η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, με το διήμερο Δευτέρας- Τρίτης να θεωρείται “κρησάρα” από τους αναλυτές.
  Αυτό γιατί, σήμερα Δευτέρα, η αγορά περιμένει την Πειραιώς και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ, αύριο, τις Aegean, Motor Oil και Fourlis.
  •   Τράπεζες, κατασκευές, διύλιση-πετρέλαιο/φυσικό αέριο, μεταφορές και εμπόριο κλάδοι ένας και ένας για την επενδυτική κοινότητα.
Οι σημαντικές απώλειες σε αερομεταφορές, πετρελαιοειδή διεθνώς είχαν ως συνέπεια την δοκιμασία επιχειρηματικών δυνάμεων όπως η Aegean, η Motor Oil, με το τρίτο τρίμηνο να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το σύνολο της χρήσης.
  •    Για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι εξελίξεις με επίκεντρο τους Ολλανδούς του Reggeborgh φέρνουν τον όμιλο, τον κλάδο στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
   Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων συνεχίζεται, την Τετάρτη, με Alpha Bank, Quest, ΟΠΑΠ και την Πέμπτη με Lamda Development, Attica Bank. 
  •     Εχουν ανοίξει την αυλαία: Papoutsanis, BriQ Properties, Paperpack, Πλαστικά Θράκης, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank

Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη +0,04% στις 699,45 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 697,71 μονάδων (-0,21%) και 705,22 μονάδες (+0,86%).

Ο τζίρος ανήλθε στα 58,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 33,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 324 χιλ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε σταθεροποιητικά, στις 1.656,52 μονάδες, ενώ στο +0,13% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.022,52 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,92% στις 373,09 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, το +4% της Τρ. Πειραιώς αλλά και το +3,47% του Ελλάκτωρα ήταν αυτά που κράτησαν σε θετικά εδάφη τον γενικό δείκτη, όπως και τα άνω του 1% κέρδη σε Eurobank, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Ήπια ανοδικά έκλεισαν και οι ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Εθνική, Titan και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή έκλεισε η Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, τα “βαρίδια” του δείκτη ήταν οι άνω του -2% απώλειες σε ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Motor Oil, Φουρλή και Ελληνικά Πετρέλαια, και οι άνω του 1% σε Λάμδα και ΕΥΔΑΠ. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Alpha Bank, Aegean, Coca Cola και Σαράντης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here