Το project ΕΛΛΗΝΙΚΟ επιταχύνεται. Λίγες μέρες μετά την εκπνοή του διαγωνισμού για το καζίνο στο Ελληνικό – οι προσφορές κατατίθενται στις 4 Οκτωβρίου– η Lamda Development συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αύξηση κεφαλαίου έως 650 εκατ. ευρώ.

  • Στις 10 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων με θέμα την «αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων, κοινών, μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων».

Η αύξηση, κρίνεται αναγκαία καθώς επιταχύνονται οι εξελίξεις στο Ελληνικό. Στην τελική φάση έχει περάσει η διαδικασία για το οικονομικό «κλείσιμο» της συναλλαγής με το ελληνικό Δημόσιο για την αξιοποίηση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

  • Ο βασικός μέτοχος «Consolidated LAMDA Holdings», δεσμεύεται να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης.
  • Στο έργο θα συμμετάσχει και o δεύτερος βασικός μέτοχος της εταιρείας, VOXCOVE, που αποτελεί κοινοπραξία των Olympia Group και VNK CapitaL

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

«η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό  έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%. Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της έκδοσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ), και ενόψει της άμεσης εκκίνησης της μεγαλύτερης επένδυσης στη χώρα, το  διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας στη σημερινή του Συνεδρίαση αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των 650 εκατ. ευρώ».

Τους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν συνομιλίες σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group. Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω. Κατά συνέπεια, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%.

Στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον, στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της Εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου.

  • «Η εταιρεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της υλοποίησης της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, με απαράμιλλα οφέλη για την ελληνική οικονομία, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες. Για την Lamda Development η επένδυση του Ελληνικού είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα επενδυτικό εγχείρημα. Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την χώρα, ένα έργο που θα αναδείξει την Αθήνα σε έναν παγκόσμιας ακτινοβολίας επενδυτικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό προορισμό. Η επένδυση θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο, κτίρια τοπόσημα και θα αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα.
  • Υποστηρίζοντας έμπρακτα τα ανωτέρω, ο βασικός μέτοχος «Consolidated LAMDA Holdings», συμφερόντων οικογένειας Λάτση, δεσμεύεται να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που του αντιστοιχούν και να καλύψει τις μετοχές, που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες.
  • Ο δεύτερος βασικός μέτοχος της Εταιρείας, VOXCOVE (Κοινοπραξία της OLYMPIA Group και της VNK Capital), πιστεύει ακράδαντα στο έργο ΕΛΛΗΝΙΚΟ, στηρίζει και θα συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here