Ο πρόεδρος της Grant Thornton, με 30ετή πορεία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καριέρα σε ΟΤΕ, Μυτιληναίο κτλ, δεν «χτυπά» τυχαία…

Το νεοσύστατο επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap «Smerc» του Νίκου Καραμούζη επέλεξε την εξαγωγική εταιρεία φρέσκων φρούτων «Krop», με έδρα την Άρτα, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο.

Η Krop ιδρύθηκε το 2011 από τον Κωνσταντίνο Ροπόκη και τον Σταύρο Τσολάκο, οι οποίοι θα παραμείνουν ως συνεπενδυτές και μέλη της διοικητικής ομάδας.

Η ελληνική εταιρεία παράγει και εξάγει περίπου 25 εκατομμύρια κιλά φρούτων ετησίως, συμπεριλαμβανομένων εσπεριδοειδών, καρπουζιών και ακτινιδίων. Πρόκειται, μάλιστα, για τη μεγαλύτερη εταιρεία της περιοχής σε επίπεδο εξαγωγών εσπεριδοειδών.
Το σύνολο της παραγωγής καταλήγει σε διεθνείς αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Το επενδυτικό ταμείο «Smerc» του πρώην τραπεζίτη, έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων σε κερδοφόρες και πολλά υποσχόμενες ελληνικές εταιρείες.
Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της SMERemediumCap, κ. Νικόλαο Καραμούζη: «ο ελληνικός αγροτικός τομέας έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στο εξωτερικό, ιδιαίτερα αν ξεπεράσει τον κατά κερματισμό του και την τεχνολογική και παραγωγική του υστέρηση, ιδιαίτερα αν εκσυγχρονιστεί η παραγωγική, προμηθευτική και εξαγωγική αλυσίδα του,  εξέλιξη που προϋποθέτει τη δημιουργία μεγαλύτερων και πιο εύρωστων εταιρικών σχημάτων. Τα τελευταία θα έχουν καλύτερες δυνατότητες να αξιοποιήσουν οικονομίες κλίμακος, αναβαθμίζοντας παράλληλα την τεχνολογική και παραγωγική υποδομή τους και τις δυνατότητες ανάπτυξης εργασιών στο εξωτερικό. Η SMERC σκοπεύει να επενδύσει  επιπρόσθετα κεφάλαια σε εταιρείες στο χώρο των φρέσκων φρούτων, διαμορφώνοντας στενές σχέσεις συνεργασίας και στήριξης των Ελλήνων παραγωγών με σύγχρονα εργαλεία».
Δείτε επίσης:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here