Το μεγάλο έργο της Γραμμής 4 του μετρό, αναμένεται να φέρει  ανακατατάξεις στην αγορά ακινήτων, καθώς πολλές περιοχές του κέντρου θα αναβαθμιστούν. Οι τιμές πώλησης ή ενοικίασης ως εκ τούτου θα παρουσιάσουν αύξηση καθώς όπως έχει αποδειχθεί τα μεγάλα projects αυξάνουν τη ζήτηση στις περιοχές όπου υλοποιούνται.

Ήδη σε περιοχές όπου θα γίνουν νέοι σταθμοί υπάρχει ζήτηση για διαμερίσματα και σπίτια αλλά και για εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι 4 περιοχές που θα παρουσιάσουν μεγάλη ανάπτυξη μετά την κατασκευή της νέας γραμμής του μετρό είναι:

1. Γαλάτσι, κοντά στον ομώνυμο σταθμό

2. Κυψέλη, κοντά στο σταθμό Ελικώνος, που βρίσκεται στο Λόφο της Κυψέλης

3. Γκύζη, κοντά στους σταθμούς Δικαστήρια και Αλεξάνδρας

4. Εξάρχεια, πλησίον του σταθμού Εξάρχεια

Σε Γαλάτσι και Κυψέλη αναμένεται εκτίναξη της ζήτησης για κατοικίες, οι οποίες σήμερα πωλούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα για πώληση (ξεκινούν από 650 ευρώ / τ.μ. για παλιό κτίριο) κάτι που αναμένεται να συμβεί και στις τιμές ενοικιασης. Ανάλογη θα είναι η εικόνα και στα Εξάρχεια.

Για την περιοχή του Γκύζη, εκτιμάται πως η μεγάλη ζήτηση θα αφορά κυρίως τα κτήρια γραφείων, εκτιμά ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-real estates, Θ. Μπάκας, σύμφωνα με το bizness.gr.

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο E-real estates

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here