Ένα γνώριμο πρόσωπο, από τη θητεία του ως διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, επί ΝΔ, βρίσκεται πίσω από την μεγάλη επένδυση των 30 εκατ. ευρώ στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Λαμίας.

Ο σπαρτιάτης, Δημήτρης Μηλιάκος, από τον τραπεζικό στοίβο πλέον “τρέχει” projects για την Bellamia Farms η οποία ήρθε πριν λίγες μέρες σε συμφωνία με την ΕΤΑΔ για μίσθωση έκτασης 255 στρεμμάτων στην Κεντρική Ελλάδα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε πρόσφατα (θυγατρική της αμερικανικής Waterfall Capital Investors) αλλά έχει σχέδια για την ελληνική αγορά.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή θερμοκηπίου 160 στρεμμάτων και υποδομές παραγωγής, καλλιέργειας και συσκευασίας ντομάτας σε έκταση 255 στρεμμάτων και την ανέγερση μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμικής υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) ισχύος 8,8 MW.

Το who is who

Είναι απόφοιτος τον Οικονομικού τμήματος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (M.SC) του Πανεπιστημίού του Λονδίνου σε Θέματα αγροτικής πολιτικής & Ε.Ο.Κ..

Έχει κάνει Stage για πέντε μήνες στη Δ/νση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

Από τον Απρίλιο τον 1977 εργάστηκε ως οικονομολόγος στην Δ/νση Μελετών & Προγραμματισμού της Α.Τ.Ε.. Από τον Ιούλιο τον 1989 μέχρι τον Οκτώβριο του 1993 διετέλεσε Υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος. Διετέλεσε Πρόεδρος τον Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροτικής Ασφαλιστικής, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών για την σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας με την ΟΤΟΕ για τρία συνεχή έτη.

Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες & άρθρα για πρακτικά και αγροτικά Θέματα & είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here