Γράφει η «ξενοδόχος»

Είναι ο πλέον κινητικός όμιλος γύρω από την Ομόνοια, έχοντας αυτή την στιγμή πάνω από 10 projects γύρω από την ιστορική πλατεία.

Ο λόγος για την Brown Hotels, την ισραηλινή αλυσίδα που ήδη αριθμεί τρία ξενοδοχεία σε λειτουργία (Brown Acropol, Dave Red Athens και Lighthouse Athens) στα πέριξ της πλατείας, προετοιμάζοντας παράλληλα και τα επόμενα βήματά της στην ευρύτερη περιοχή. Τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί είναι μεταξύ αυτών που έχουν εκδηλώσει προκαταρκτικό ενδιαφέρον για το ακίνητο του ΜΙΝΙΟΝ που έχει βγεί στην αγορά, στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης της Folli Follie, ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου τμήματος του ιστορικού πολυκαταστήματος.

Το θρυλικό ΜΙΝΙΟΝ βγαίνει σε πλειστηριασμό

Η Brown, που υποστηρίζεται από funds με έδρα τη Γερμανία, είναι μεταξύ αυτών που έχουν υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά για το ΜΙΝΙΟΝ με την αγορά πάντως να χαρακτηρίζει λίγο -πολύ αναμενόμενη την κίνησή της αυτή δεδομένης της κινητικότητας που έχει επιδείξει την τελευταία τριετία η αλυσίδα στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια.

Τα παλιά γραφεία του ΚΚΕ επανασυστήθηκαν ως Dave Athens με την υπογραφή του Leon Avigad

Η αλυσίδα Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από τους Hoteliers Leon Avigad και Nitzan Perry, εξελίσσοντας την επιθυμία των ιδρυτών να δημιουργήσουν ξενοδοχεία που όχι μόνο προβάλλουν στους τουρίστες την αυθεντική κουλτούρα και την ενεργητικότητα της πόλης, αλλά και να επανασυστήσουν στους ίδιους τους κατοίκους τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις μοναδικές γειτονιές της.

  • «Κάθε ένα από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας είναι μοναδικό, με χαρακτηριστική αισθητική εμπνευσμένη από τον ιδιαίτερο παλμό της περιοχής και συνυφασμένο με το μοναδικό της χρώμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ιδρυτές της.

Ειδικά για την Ομόνοια μόλις προ ημέρων, στα εγκαίνια του Lighthouse Athens ο κ. Avigad ανέφερε ότι το εγχείρημα της Brown Hotels δεν είναι μόνο επενδυτικό,

  • «είναι μια κοινωνική και πολιτιστική αλλαγή που γίνεται στην Ομόνοια, μέσα από την αναβίωση της περιοχής στην πρότερη αίγλη της».

Το επενδυτικό πλάνο της Brown Hotels για την ερχόμενη τριετία σε Ελλάδα- Κύπρο περιλαμβάνει συνολικά 42 ξενοδοχεία και resorts, που βρίσκονται σε διάφορα στάδια κατασκευής και ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού η Brown Hotels ολοκλήρωσε την εξαγορά των ξενοδοχείων Grand Bleu στην Ερέτρια, Mr & Mrs White στα Χανιά καθώς και το Kubic, για τα οποία θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα rebranding ώστε να ενταχθούν στην ομπρέλα Brown Hotels.

Ακολουθούν το προσεχές διάστημα τα ξενοδοχεία Brown Spices, Theodore House και House Sans Rival, τα οποία θα ανοίξουν στην περιοχή της Αθήνας για τους επισκέπτες. Επίσης τον Απρίλιο του 2022 εγκαινιάζεται το Brown Beach Corinthia, το πρώτο resort της αλυσίδας στην Ελλάδα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Συνολικά, η Brown Hotels εγκαινίασε επτά νέες ιδιοκτησίες στο Ισραήλ το διάστημα 2019/2020 και έως το 2023 θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, με νέες ιδιοκτησίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποιος είναι ο ρομαντικός επενδυτής που παραβλέπει τη γραφειοκρατία και αγοράζει ξενοδοχεία στην Ελλάδα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here