Ένας φιλέλληνας, υπερδραστήριος επιχειρηματίας, εξ Ισραήλ, άρα και ευρηματικός, βρίσκεται πίσω από τον ξενοδοχειακό κολοσσό των Brown Hotels ως ιδρυτής και συνιδιοκτήτης.

Ένα πρόσωπο, όχι τόσο προβεβλημένο, με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία καθώς οι πληροφορίες είναι πολύ συγκεκριμένες για τον πρόεδρο της αλυσίδας που επενδύει (και) στην Ελλάδα.

Μία αποστροφή του λόγου του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του, μας έδωσε το έναυσμα να αναζητήσουμε πληροφορίες, τόσο στην ξενοδοχειακή πιάτσα και στον εγχώριο-διεθνή Τύπο.

«ΕρωτεΥθηκα την ΕλλΑδα, βλΕπω την φιλοξενΙα στη χΩρα αυτΗ ως μια γιορτΗ, δεν ήταν θΕμα αριθμητικΗς και λογιστικΗς αυτΗ η επΕνδυση»

Η αναφορά του υπουργού ήταν: «είδαμε τον επενδυτή των Brown Hotels που έχει αγοράσει, τους τελευταίους έξι μήνες, 29 ξενοδοχεία στην Αθήνα και 7 ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στα 29 είναι και το “ΑΚΡΟΠΟΛ” το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από χθες το βράδυ»…

Ποιος είναι όμως ο Ισραηλινός συνιδιοκτήτης που επενδύει Ελλάδα, όπως κι άλλοι επιχειρηματίες που εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον για τομείς-φιλέτα στη χώρα μας;

Η Brown Hotels, έχει εγκαινιάσει την παρουσία της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, με τον ιδρυτή της Leon Avigad να τονίζει παλαιότερα ότι η Αθήνα αποτελεί το νέο Βερολίνο.

Εξαιρετικής αισθητικής ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Η αλυσίδα έχει αποκτήσει το ιστορικό ξενοδοχείο Acropol επί της οδού Πειραιώς 1 στην Ομόνοια, το οποίο θα μετονομαστεί σε Brown Acropol. Η εταιρεία έχει προχωρήσει στη μίσθωση και άλλων ακινήτων στο ιστορικό κέντρο, ενώ δρομολογεί νέες επενδύσεις και στη Θεσσαλονίκη. H Brown Hotels, που έχει έδρα στο Τελ Αβίβ, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ξενοδοχείων εκτός από το Ισραήλ και την Ελλάδα, αλλά και στην Κροατία.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή, Leon Avigad, η επένδυση αυτή ήρθε περισσότερο από «αγάπη για την Αθήνα».

Ο φιλέλληνας ξενοδόχος

«Ερωτεύθηκα την Ελλάδα, βλέπω την φιλοξενία στη χώρα αυτή ως μια γιορτή, δεν ήταν θέμα αριθμητικής και λογιστικής αυτή η επένδυση» δήλωσε σε παλαιότερο συνέδριο ο επιχειρηματίας, υπογραμμίζοντας ότι εκεί που οι άλλοι βλέπουν γραφειοκρατία και δυσκολίες, εκείνος βλέπει καλό καιρό, θετική διάθεση.

Ο 46χρονος είναι ανήσυχο πνεύμα που αναζητά συνεχώς το next big think και ευκαιρίες. Γνώριζε από μικρή ηλικία ότι θα γίνει ξενοδόχος. Χόμπι του είχε γίνει η συγκέντρωση διαφημιστικών φυλλαδίων από ξενοδοχεία.

Φωτό: Ο Leon Avigad και ο σύντροφός του, Nitzan Perry στη ζωή και τις επιχειρήσεις, φωτογραφήθηκαν για το ξενοδοχείο Beach House στο Tel Aviv

Η Brown Hotels στελεχώνει το κεντρικό γραφείο της Ελλάδας με τα ακόλουθα διευθυντικά στελέχη: τη Δήμητρα Αρίδα ως Director of Sales & Marketing, το Διονύση Μαράτο ως Director of Human Resources και το Γιώργο Ξύδα ως Director of Finance.

Ποια είναι η Brown Hotels

Η αλυσίδα με έδρα το Τελ Αβίβ, διαθέτει boutique hotels σε πολλές σημαντικές πόλεις του κόσμου. Συγκεκριμένα, διαθέτει τα φημισμένα Brown TLV, Brown Beach House, Poli House και DAVE στο Τελ Αβίβ, καθώς και τα Villa Brown και Villa Ba’Moshava στην Ιερουσαλήμ. Έχει επίσης ξενοδοχεία στην πόλη Τρογκίρ της Κροατίας, στην Κύπρο και τη Γερμανία, ενώ επεκτείνεται και στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η φιλοσοφία της Brown βασίζεται στη δέσμευση για άψογη εξυπηρέτηση, στην αυθεντικότητα, το άριστο design και τη σύγχρονη αισθητική. Τα Brown Hotels έχουν προταθεί επανειλημμένα από διεθνούς φήμης lifestyle, design και travel publications όπως Vogue, Times, Wallpaper, Travel & Leisure, Conde Nast Traveller, National Geographic, NY Times και άλλα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here