Για την Τετάρτη (3 Νοεμβρίου) έχει οριστεί η καταληκτική ημερομηνία/προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το ΜΙΝΙΟΝ.

Το θρυλικό ΜΙΝΙΟΝ βγαίνει σε πλειστηριασμό

Το πάλαι ποτέ εμβληματικό κτήριο, δημιούργημα του Ιωάννη Γεωργακά, που καταστράφηκε μετά από εμπρησμό τρομοκρατικής οργάνωσης (Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 1980) πέρασε έκτοτε από πολλά χέρια, με τελευταία αυτά της οικογένειας Κουτσολιούτσου, επί ημερών ανόδου του Folli Follie Group. 

Οι γνωστές εξελίξεις με τους ιδρυτές του ομίλου Folli Follie είχαν ευτυχή κατάληξη για τους νυν μετόχους της “νέας εταιρείας”, καθώς το κτήριο επί των Πατησίων-Σατωβριάνδου-Βερανζέρου και Δώρου συνολικής έκτασης 21.000 τ.μ. εξαιρέθηκε των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας, καθώς εντάχθηκε σε θυγατρική.

Αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά assets στα χέρια της νέας διοίκησης της Folli Follie (με καθοριστικό τον ρόλο του Γιώργου Σάμιου) συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, που συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (η έκδοση της απόφασης αναμένεται τον Δεκέμβριο).

Η γνωστή κτηματομεσιτική εταιρεία Danos, έχει αναλάβει την σχετική διαδικασία εκποίησης-που παρά τις αναμενόμενες ενστάσεις ομολογιούχων της “παλαιάς FF Group” – έχει γίνει-ήδη- δέκτης του διερευνητικού ενδιαφέροντος τόσο ξένων αλυσίδων του ξενοδοχειακού κλάδου όσο Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία.

Μάλιστα το όνομα μίας προς είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕΕΑΠ ήταν το πιο τελευταίο, που κυκλοφόρησε στον χώρο του real estate, το Σάββατο.

Σημειωτέον, πως η Danos αποτιμά στα 25 εκατ. € με 30 εκατ.€ την εύλογη αποτίμηση του κτηρίου, που μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης θα απαιτήσει σημαντικά κεφάλαια για εργασίες αποκατάστασης.

Περισσότερες λεπτομέρειες και παρασκήνιο στο NPLConfidential.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here