Το ενδιαφέρον της για την ενοικίαση είτε των δύο μονάδων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες είτε του ομίλου συνολικά, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Innovation Brain του Λούκας Φέκερ, εκφράζοντας μάλιστα την πρόθεσή της να ανεβάσει το τίμημα που έχει ήδη προτείνει, με φόντο τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις -για τη μίσθωση- μεταξύ της κοινοπραξίας Royal Sugar-Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, της διοίκησης της ΕΒΖ και της πιστώτριας τράπεζας.

Δείτε επίσης: Που οδηγείται το σίριαλ της ΕΒΖ;

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων, με την ανακοίνωσή της η Innovation Brain του Λούκας Φέκερ, υπενθυμίζει ότι έχει ήδη καταθέσει – πριν από οποιαδήποτε πρόσκληση- προσφορά για την ενοικίαση του συνόλου του ομίλου της ΕΒΖ, με πρότασή της που κατέθεσε στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας, έναντι τιμήματος 2 εκατ. ευρώ, καθώς και προσφορά για την πρόσφατη 28μηνη ενοικίαση των δύο μονάδων της βιομηχανίας σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, έναντι 400.000 ευρώ. Μάλιστα, δηλώνει την πρόθεσή της “να ανεβάσουμε το τίμημα για την ενοικίαση του ομίλου προκειμένου να μην χαθεί η φετινή παραγωγή από τις περιοχές Λάρισας, Δομοκού, Ορεστιάδας και Ξάνθης”. Στο πλαίσιο αυτό αυτό, εκφράζει την ελπίδα για την “έγκαιρη ανταπόκριση των αρμοδίων φορέων σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα, και αναμένουμε την άμεση πρόσκληση των αρμόδιων υπουργών για την επίλυση και συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, αλλά και της συνέχισης της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ”.

Επίσης, η Innovation Brain, με την ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τύχη των παραγωγών που προχώρησαν φέτος σε καλλιέργεια τεύτλων, καθώς και για το τι μέλλει γενέσθαι με την τευτλοκαλλιέργεια μελλοντικά. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει ότι έχει ήδη προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνητικού με μεγάλη μερίδα των Ελλήνων τευτλοπαραγωγών, το οποίο τους διασφαλίζει τη διάθεση της φετινής τους παραγωγής.

Τη δική της πρόταση για τη σύμβαση μίσθωσης των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, πρόκειται να καταθέσει η κοινοπραξία της Royal Sugar -Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία και προκρίθηκε στην σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απηύθυνε η διοίκηση της ΕΒΖ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη σύμβαση που θα προτείνει η κοινοπραξία Royal Sugar- Συνεταιριστική Τράπεζα Κ. Μακεδονίας θα αναλαμβάνεται η δέσμευση για τη συγκομιδή των τεύτλων που σπάρθηκαν φέτος και για την πληρωμή των τευτλοπαραγωγών, ενώ αίτημά τους θα είναι να αποτελούν προτεραιότητα σε μελλοντικές κινήσεις που θα αφορούν το μέλλον της βιομηχανίας. Τονίζεται ότι η διοίκηση της βιομηχανίας επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να δίδει περισσότερα στοιχεία για τις πτυχές της κατάστασης που εξελίσσεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here