Του Βάιου Κρόκου

Αγώνα δρόμου πραγματοποιεί η διοίκηση της ΕΒΖ ώστε να ξεπερασθούν οι «σκόπελοι» στην πολύπαθη εταιρεία, την ώρα που τρεις είναι οι υποψήφιοι μισθωτές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα δυο εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις της γνωστής βιομηχανίας.

Πρόκειται για την Innovation Brain και την Royal Sugar ενώ η δεύτερη εμφανίζεται και σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΒΖ με πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε, καλούσε αποκλειστικά και μόνον μισθωτές, που θα χρησιμοποιήσουν τις μονάδες της ΕΒΖ για παραγωγή- τυποποίηση και αποθήκευση ζάχαρης, ξεκινώντας από τη φετινή καμπάνια και για χρονικό διάστημα 28 μηνών.

Όπως σχολιάζουν πάντως παράγοντες που έχουν γνώση της υπόθεσης, το προφορικό ενδιαφέρον ήταν δεδηλωμένο και η επίσημη εκδήλωση του θεωρείτο ως δεδομένο, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η επίσημη πρόσκληση δημοσιεύθηκε μόλις 7 μέρες νωρίτερα.

Κατά τα άλλα, η διοίκηση της ΕΒΖ εμφανίζεται αισιόδοξη πως υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο για τη συγκομιδή των τεύτλων που έχουν σπαρθεί φέτος και υπολογίζονται σε 18.000 στρέμματα,

Ωστόσο, η δυσκολία έγκειται στον χρόνο που απαιτείται για τη συντήρηση του εργοστασίου στο Πλατύ ενώ στη συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα δεν εργάζεται πια εξειδικευμένο προσωπικό.

Αφού λάβει υπόψη και την γνώμη της Τρ. Πειραιώς η τελική επιλογή ανήκει στην διοίκηση της ΕΒΖ, συνυπολογιζόμενου του ύψους του προσφερόμενου μισθώματος.

Η εκδήλωση του παραπάνω ενδιαφέροντος πάντως δημιουργεί μια εικόνα αισιοδοξίας σε κυβέρνηση, ΕΒΖ και Τρ. Πειραιώς μιας και «αγκάθι» – κατά πολλούς -αποτελούσε το κόστος της συντήρησης αλλά και η ανεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού.

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος δεν υποχρεούται να μισθώσει και τα δύο εργοστάσια, δηλαδή σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here