Γράφει ο Τάσος Τσομπανίδης 

Μετά από μια πραγματικά ιστορική ανακαίνιση, η Στοά, ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα στέκια των Αθηναίων στις δεκαετίες του’50 και του ’60, προσφέρει και πάλι την αίγλη της σε μονάδες εστίασης και καφέ –μέχρι και θεατρική σκηνή–, που διακρίνονται για την υψηλή ποιότητά τους. Οι κορυφαίες τάσεις αισθητικής και φιλοξενίας αποτυπώνονται στα περισσότερα μπαρ και restaurants που φιλοξενούνται σε αυτήν την ιστορική στοά. Επιλέξαμε το εστιατόριο Ilios, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει ο όμιλος εστίασης Δειπνοσοφιστήριον, ενώ η φιλοσοφία των γεύσεων και η έμπνευση των πιάτων φέρουν τη σφραγίδα του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου. 

Χώρος 

Με την ατμόσφαιρα της Αθήνας του ’50 και του ’60 έντονα χαραγμένες στο ύφος του εστιατορίου και αρχιτεκτονικά στοιχεία που θυμίζουν κλασική brasserie, κυριαρχούν η μίνιμαλ διακόσμηση και οι πλούσιες μεσογειακές γεύσεις. Ο εσωτερικός του χώρος θα σας κατακτήσει από την πρώτη στιγμή. Μπορείτε, για αρχή, να καθίσετε στα ψηλά καθίσματα του επιβλητικού νεοκλασικού μπαρ και να δοκιμάσετε ένα δροσιστικό απεριτίφ πριν απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας. Από το μπαρ «θα έχετε θέα» τον επιδραστικό χώρο της κουζίνας, παρακολουθώντας το προσωπικό «εν δράσει», αφοσιωμένο στην ιεροτελεστία της ετοιμασίας των πιάτων. 

Mενού 

Στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον του εστιατορίου και της Στοάς, θα έχετε την ευκαιρία να γευθείτε πιάτα φτιαγμένα με τη δημιουργική φαντασία του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, στο ευρύτερο concept της μεσογειακής κουζίνας. 

Στο μενού του Ilios ξεχωρίσαμε: 

Σαλάτες και ορεκτικά  

  • Σαλάτα με παναρισμένο κοτόπουλο 
  • Μαύρη και κόκκινη φακή 
  • Φουρνιστό και κατσικίσιο τυρί 
  • Μοσχαρίσιο μίνι κεμπάπ 
  • Pinsa prosciutto cotto (Μικρή πίτσα για ορεκτικό) 

Κυρίως πιάτα 

  • Φουρνιστά paccheri με κιμά από βιολογικό κοτόπουλο και πελτέ Σαντορίνης 
  • Ριζότο με πουρέ ψητής κολοκύθας, μπριάμ λαχανικών και φασκόμηλο  
  • Burger Black Angus με γραβιέρα Νάξου 
  • Μοσχαρίσιο φιλέτο ελληνικής εκτροφής με prosciutto Ευρυτανίας 

 

Επιδόρπια 

  • Πάστα αμυγδάλου 
  • Κέικ με καραμελωμένα μήλα και mousse κανέλας 

 

Τηλ.: 210 32 11 315 

Ωράριο: Δευτέρα-Σάββατο 11.00-00.00, Κυριακή κλειστά