Η Hines, ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές ακινήτων στη χώρα μας, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό real estate εν μέσω κορωνοϊού.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος που έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας από την εξαγορά (από κοινού με την Henderson Park) του ξενοδοχείου του ομίλου Παρασκευαϊδη στη Συγγρού το οποίο λειτουργεί σήμερα ως Grand Hyatt προχώρησε ολοκλήρωσε την επένδυση για την αγορά ενός πρώην προπονητικού και αθλητικού συγκροτήματος στην περιφέρεια του Μιλάνου, το οποίο παραμένει ανενεργό από το 2013 με στόχο ένα μεγάλο έργο ανάπλασης σε 150.000 τ.μ. που θα περιλαμβάνει 30 στρέμματα πάρκου και οικιστικού συγκροτήματος.

Η κίνηση από πλευράς του ομίλου επιβεβαιώνει όσους εκτιμούν ότι το τοπίο όσον αφορά τον αντίκτυπο ειδικά για τα ακίνητα δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη, δεδομένου ότι  το real estate ειδικά για τα λεγόμενα «καλά» ακίνητα μπορούν να δώσουν καλές αποδόσεις.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας οι πιο πρόσφατες επενδύσεις, εντός του 2020, από τον όμιλο είναι τα deals στις αρχές του 2020 για τα ξενοδοχεία της Μαμιδάκη και της οικογένειας Κεφαλογιάννη στην Κρήτη.

Aπό την είσοδο της στην Ευρώπη το 1991, η Hines έχει ενισχύσει την ευρωπαϊκή της πλατφόρμα με γραφειακούς χώρους σε 16 χώρες και παρουσία σε 49 πολεις σε 11 χώρες με 20,9 δις. ευρώ περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση σε Ελλάδα, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά σε όλο τον κόσμο η Hines ιδρύθηκε το 1957 με παρουσία σε 205 πόλεις σε 24 χώρες, ενώ έχει περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση αξίας 133,3 δις. δολαρίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here