Γράφει η «ξενοδόχος»

Από το 2021, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Συγγρού, στη θέση του παλιού πολυκινηματογράφου Odeon Starcity.

Oι νέοι ιδιοκτήτες, οι Αμερικανοί της Hines έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες αποξήλωσης εντός του κτιρίου, οι οποίες μάλιστα πιθανότατα να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο- κορωνοϊού επιτρέποντος φυσικά, αν κι εφόσον δεν υπάρχουν νέα περιοριστικά μέτρα.

  • Στόχος είναι τα νέα δωμάτια, ακριβώς δίπλα στο Grand Hyatt να λειτουργούν συμπληρωματικά με την πεντάστερη μονάδα, που εγκαινιάστηκε από το δίδυμο των Hines- Henderson Park πρίν από δύο χρόνια, το 2018 παρουσιάζοντας μάλιστα ειδικά το πρώτο διάστημα υψηλές αποδόσεις και πληρότητες.

Το πλάνο για τον πρώην πολυκινηματογράφο, περιλαμβάνει πλήρη αναμόρφωση του ακινήτου που περιήλθε στην ιδιοκτησία της Hines το 2019, με τιμή λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ  στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε πραγματοποιήσει η Εθνική Leasing.

  • Την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε, από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), η αρχιτεκτονική μελέτη  για την προσθήκη καθ’ ύψος του «εννιαώροφου ξενοδοχείου 5 αστέρων» επί της οδού Λ. Συγγρού 11 και Λεοντίου και Ευρυδάμαντος».

Στόχος της μελέτης είναι η λειτουργική ανακατασκευή του κτιρίου με κατεδάφιση της υφιστάμενης ανωδομής σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και ανέγερση νέας. Το νέο προτεινόμενο κτήριο θα έχει κάλυψη 1.300 τ.μ., δηλαδή κατά 545 τ.μ. λιγότερα από το υφιστάμενο κτήριο, μεγαλύτερο ακάλυπτο χώρο με αύξηση πρασίνου και ύψος 28 μ. (με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 32 μ).

  • Η Hines, από το 2017, όταν ξεκίνησε με την πρώτη επένδυσή της στην Ελλάδα (από κοινού με την Henderson Park για το πρώην Athens Ledra νύν Grand Hyatt) έχει προχωρήσει σε ουκ ολίγες επενδύσεις σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων, από τουριστικά και γραφεία μέχρι πιο πρόσφατα την μεγάλη εξαγορά για την αγορά έκτασης -φιλέτο στη Βούλα με σκοπό τη δημιουργία οικιστικού συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών.

Δείτε επίσηςHENDERSON PARK HINES: Επενδύουν στην Βούλα αλλά δεν θα σταματήσουν εκεί

Η Hines έχει παρουσία σε 225 πόλεις σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, με 144,1 δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση (συμπεριλαμβανομένων και των περιουσιακών στοιχείων τρίτων επενδυτών). Στην ευρωπαϊκή αγορά, ξεκίνησε να επενδύει το 1991 κι έχει ενισχύσει έκτοτε την ευρωπαϊκή της πλατφόρμα, με παρουσία σε 55 πόλεις σε 13 χώρες (σε Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) κι ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο υπό διαχείριση στην Ευρώπη αξίας 22,7 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των επενδύσεων τρίτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ