Γράφει η «ξενοδόχος»

Eντός των επόμενων ημερών οριστικοποιείται η νέα συμφωνία της αμερικανικής Hines στον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο, δυόμιση χρόνια μετά την πρώτη της επένδυση στην Αθήνα για την αγορά, έναντι 33 εκατ. ευρώ, του πρώην Athens Ledra της λεωφόρου Συγγρού.

Ο λόγος για τα δύο ξενοδοχεία του ομίλου Μαμιδάκη στην Κρήτη, το Coral και Ερμής, τα οποία πρόκειται να περάσουν στον έλεγχο του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση των οφειλών.

Οι συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση έχουν διαρκέσει κοντά ένα χρόνο, ενώ τώρα φαίνεται ότι το deal βρίσκεται πρίν από τις οριστικές ανακοινώσεις.

H Hines ήρθε στην Ελλάδα, εν μέσω κρίσης το 2014 και η πρώτη της επένδυση πραγματοποιήθηκε το 2017 για την αγορά του ξενοδοχείου της λεωφόρου Συγγρού όπου σήμερα λειτουργία το πρώτο Grand Hyatt, ενώ πραγματοποίησε εν συνεχεία και επενδύσεις σε επαγγελματικά ακίνητα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τους επιτελείς του ομίλου, το επενδυτικό πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια θα αφορά σίγουρα τον ξενοδοχειακό τομέα, -δεδομένου ότι ο τουρισμός συνεχίζει να αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας- τόσο σε ξενοδοχεία πόλης όσο και σε resorts.

Με έτος ίδρυσης το 1957 στην Αμερική, η Hines έχει αυτή την στιγμή παρουσία σε 214 πόλεις σε 24 χώρες. Αυτή την στιγμή, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 120,6 δισ. δολαρίων (συμπεριλαμβανομένων και των κεφαλαίων για λογαριασμό τρίτων), ενώ έχει υπό ανάπτυξη αυτή την στιγμή 128 projects σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, ιστορικά, ο όμιλος έχει αποκτήσει, αναπτύξει ή ανακατασκευάσει 1.348 ακίνητα, ενώ το χαρτοφυλάκιο της τώρα περιλαμβάνει συνολικά 512 ακίνητα. Στην Ευρώπη, η Hines άρχισε να δραστηριοποιείται το 1991 κι έχει αναπτύξει έκτοτε την ευρωπαϊκή της πλατφόρμα, έχοντας παρουσία σε 55 πόλεις σε 13 χώρες. Το ευρωπαϊκό της χαρτοφυλάκιο υπό διαχείριση αντιστοιχεί σε κεφάλαια ύψους 16,7 δισ. δολαρίων στη Δανία, την Φινλανδία, την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Νορβηγία, την Πολωνία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here