Οριακές μεταβολές καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όπου αποτυπώνεται η επιφυλακτικότητα των επενδυτών, αλλά και μια προσπάθεια αντίστασης στις γεωπολιτικές ανησυχίες, με αισθητά τα σημάδια νευρικότητας.

Οι ευρωαγορές «ταλαντεύονται» μεταξύ κερδών και απωλειών, με τις πτωτικές τάσεις πάντως να επικρατούν, όσο αυξάνεται ο φόβος εμπλοκής στη Συρία. Πράγματι, τα γεωπολιτικά βρίσκονται στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες, επηρεάζοντας την κίνηση των αγορών, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα έπειτα από τη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία.

Μετά από την ανταλλαγή απειλών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ που έφεραν στο προσκήνιο το σενάριο στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, οι ανησυχίες κορυφώνονται.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,13%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,11%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,09% και ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,20%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,08%, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,05% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώνεται 0,19% χαμηλότερα.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του αργού συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, μετά τα υψηλά 3 ετών που άγγιξαν χθες, με το Brent παραδόσεως Ιουνίου να ενισχύεται κατά 0,26% στα 72,33 δολάρια το βαρέλι.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια, κυριάρχησαν πτωτικές διαθέσεις, στον απόηχο των γεωπολιτικών εντάσεων, μετά και από τη χθεσινή «βουτιά» άνω των 200 μονάδων που γνώρισε ο Dow Jones της Wall Street.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here