Εναλλαγές πρόσημου  και έντονη μεταβλητότητα είναι οι κυρίαρχες τάσεις που καταγράφονται σήμερα στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες 0,19% στις 797,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,3 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.057,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,83% στις 818,50 μονάδες.

Η ίδια επιφυλακτικότητα του χρηματιστηρίου αποτυπώνεται και στις οριακές μεταβολές που καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γεωπολιτικά βρίσκονται στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες, επηρεάζοντας την κίνηση των αγορών, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα έπειτα από τη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία.

 

Την ίδια ώρα, η αγορά σήμερα αναμένει μία εξαιρετικά σύνθετη και πυκνή σε μέτωπα που αφορούν στην Ελλάδα συνεδρίαση του Euro Working Group.

Στο ταμπλό τώρα, άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Grivalia, με τις Βιοχαλκο, Jumbo, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ALpha Bank, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα να κινούνται με μικρά κέρδη.

Στον αντίποδα, το -2,58% της Eurobank “βαρύνει” τον γενικό δείκτη, με την ΕΕΕ να “συμβάλει” με το δικό της -1,30%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Folli Follie, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ