• «Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2021 έφτασαν το 98,4% του Οκτωβρίου του 2019 (προ COVID), σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο Τουρισμός παράγει προστιθέμενη αξία, δημιουργώντας εισόδημα και θέσεις εργασίας για τη μέση ελληνική οικογένεια».

Το ‘’τίτιβισμα’’ του υπουργού Τουρισμού αναφορικά με τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού στο δεκάμηνο που αγγίζουν τα 10,2 δισ. ευρώ είναι ενδεικτικό και των ικανοποιητικών επιδόσεων του κλάδου μέσα στο φθινόπωρο με νούμερα που άγγιξαν αυτά του 2019. Αντίστοιχα και ο Νοέμβριος ήταν καλός μέχρι φυσικά που ήρθε η ‘’Ομικρον’’. 

Ειδικότερα, ο Οκτώβριος του 2021 έφερε έσοδα ύψους 1,44 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδος (σ.σ. σήμερα Τετάρτη αναμένονται ειδικότερα  τα στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου) τριπλάσια έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2020 και σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τις εισπράξεις του Οκτωβρίου του 2019:

Στην περίοδο της κανονικότητας, προ διετίας, τα έσοδα είχαν φτάσει το 1,46 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό σχόλιο της ΤτΕ,

  • «οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις αυξήθηκαν σημαντικά (κατά 124,5% και 159,8% αντίστοιχα)»

σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς.

Σε σύγκριση με τις  επιδόσεις προ κορωνοϊού, οι εισπράξεις και οι αφίξεις διαμορφώθηκαν στο 98,4% και το 77,3% εκείνων του Οκτωβρίου του 2019 αντίστοιχα.

τουριστικό συγκρότημα Καψή -Out of the Blue Capsis στην Αγία Πελαγία της Κρήτης,

Οσον αφορά την περίοδο του δεκαμήνου, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αγγίζουν τα 10,2 δισ. ευρώ, νούμερο που ήδη ‘’πιάνει’’ τον στόχο που έχει θέσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τη φετινή χρονιά.

Οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 93,8% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 142,0% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, αντιπροσωπεύοντας το 46% και το 58% των αντίστοιχων επιπέδων του 2019.

Την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου του 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ήταν στα 17,57 δισ. ευρώ – το καλύτερο νούμερο ιστορικά των τελευταίων ετών-, ενώ για το περυσινό δεκάμηνο ήταν μόλις στα 4,2 δισ. ευρώ.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here