Στην «Μεγάλη Επιστροφή του Ελληνικού Τουρισμού» την φετινή τουριστική περίοδο αναφέρθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού  από το βήμα της εκδήλωσης για τον ελληνικό τουρισμού, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

  • «Αν υπάρχει ένας κλάδος όπου οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν πιστά την αλήθεια είναι ο τουρισμός. Όλα τα στοιχεία αποτελούν χειροπιαστά μεγέθη. Πράγματι τα δεδομένα φέτος μπορούν ανεπιφύλακτα να μας επιτρέψουν να μιλήσουμε για επιτυχία και για τη μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού. Οι αφίξεις εκτιμούμε ότι θα φτάσουμε μέχρι τέλος του χρόνου στο 88% του 2019 και οι εισπράξεις στα ίδια ή και υψηλότερα»,

ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Tα έσοδα αναμένεται να φτάσουν στα 18 δισ. ευρώ καθώς

  • «θα προστεθούν 3 δισ. σε αυτά που είχαμε στο προϋπολογισμό».
  • «Ο τουρισμός δεν τροφοδοτεί μόνο τα δημόσια ταμεία, ενισχύει ένα πολύ ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων»,

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και είχε τίτλο «Η Μεγάλη Επιστροφή του Ελληνικού Τουρισμού», ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και οι δράσεις που ανέλαβε για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2020, αλλά και αργότερα με το ψηφιακό πιστοποιητικό κράτησε τον ελληνικό τουρισμό όρθιο.

  • Ειδικότερα για το 2022, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για την επαναφορά του ελληνικού τουρισμού, που όπως είπε θα επιτύχει έσοδα 3 δισ. ευρώ περισσότερα από το στόχο του προϋπολογισμού, εν μέσω μια πολύς δύσκολης χρονιάς. 

 

Εξηγώντας πως επετεύχθη το φετινό αποτέλεσμα, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε στρατηγικό σχέδιο που επικεντρώθηκε στην τόνωση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος από τις διεθνείς αγορές. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αγορά των ΗΠΑ, όπου κάθε εβδομάδα 63 πτήσεις είχαν προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Την ίδια στιγμή το εκτεταμένο πρόγραμμα προβολής της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους απέδωσε και αποδίδει καρπούς, ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Σε κάθε περίπτωση επανέλαβε ότι ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου επιτυγχάνεται.

Μάλιστα προς επίρρωση τούτου ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο ο ΕΟΤ θα τρέχει πρόγραμμα συνδιαφήμισης με αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου αυτές να προσγειώνονται σε ελληνικά αεροδρόμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here