Γράφει η «ξενοδόχος»

 

Τη θέσπιση κινήτρων για χειμερινά προγράμματα στη χώρα μας προανήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν και ακόμη ο σχετικός σχεδιασμός είναι προς επεξεργασία για την περίοδο από το Νοέμβριο έως και το Μάρτιο του 2023 ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν και γενναία κίνητρα προς αεροπορικές για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών από βασικές αγορές της χώρας μας.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πάντως από το βήμα της ΔΕΘ ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται κίνητρα για τουρισμό και τη χειμερινή περίοδο σε διάφορους προορισμούς της χώρας.

Εξ’ ού και θα υπάρξει καταρχάς κοινό πρόγραμμα προβολής του ΕΟΤ με tour operators και αεροπορικές εταιρείες, πέραν φυσικά των όποιων  εκπτωτικών «πακέτων» δοθούν στις αεροπορικές για την αύξηση της συνδεσιμότητας, με ανοικτό το ενδεχόμενο και της επιδότησης ανά αεροπορική θέση.

Στόχος θα είναι η προσέλκυση ξένων επισκεπτών στη χώρα από μεγάλες αγορές του ελληνικού τουρισμού, όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.

Εμφαση δίνεται σε αυτή τη φάση και στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού όπου όπως ανακοινώθηκε θα υπάρξουν επιπλέον 200.000 δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Από την άλλη πλευρά, εντείνονται και οι επαφές με αεροπορικές για αυξημένη συνδεσιμότητα της χώρας μας από ξένες αγορές που θα μπορουσαν να προσθέσουν υπεραξία στον ελληνικό τουρισμό.

  • Στη ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έθεσε το θέμα του «ανοίγματος» της Emirates νέας πτήσης Ντουμπάϊ- Θεσσαλονίκη- Νέα Υόρκη.

Το θέμα συζήτησε ο υπουργός Τουρισμού με τον υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Abdulla Bin Touq Al Marri, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Το αίτημα του Υπουργού Τουρισμού στον υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ δεν έρχεται τυχαία.

Εδώ και αρκετούς μήνες γίνεται μια προετοιμασία για την ανάδειξη των ωφελειών από την ένταξη μια τέτοιας πτήσης.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η αναβάθμιση του αεροδρομίου και του λιμανιού λειτουργεί επιβοηθητικά σε αυτό όπως επίσης και το γεγονός ότι στις επισκέψεις του κ. Κικίλια στο πρόσφατο παρελθόν σε Βουκουρεστι και Βελιγράδι εκφράστηκε ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τη Θεσσαλονίκη ως πιο σύντομο και εναλλακτικό κόμβο της Κων/λης για πτήσεις των πολιτών των χωρών αυτών προς τις ΗΠΑ. Παράλληλα μια τέτοια πτήση θα βοηθούσε και στον εξαγωγικό τομέα, όπως σημειώνουν και παράγοντες της αγοράς.

 

  • “Συζήτησα με τον υπουργό Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abdulla Bin Touq Al Marri, το ενδεχόμενο να ανοίξει η Emirates νέα πτήση Ντουμπάϊ-Θεσσαλονίκη-Νέα Υόρκη. Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά για την οικονομία της πόλης και το ρόλο της στα Βαλκάνια”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here