• «Είναι διακηρυγμένη επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να φέρουμε νομοσχέδιο στο οποίο θα επεκτείνουμε τις δυνατότητες των δανειοληπτών να πάρουν δάνεια και από άλλα ιδρύματα μη τραπεζικού χαρακτήρα, που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα αναγκάσει τις τράπεζες να κατεβάσουν τα επιτόκια δανεισμού τους».

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Με νομοσχέδιο που θα φέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει εναλλακτικές ώστε οι δανειολήπτες να μπορούν να ”ψωνίζουν” από μεγαλύτερη γκάμα και ο ανταγωνισμός να λειτουργήσει υπέρ τους».

Ταυτόχρονα ο κ. Θεοχάρης απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών χαρακτηρίζοντας την μη ρεαλιστική.

  • «Σε καμία χώρα του κόσμου δεν έχει γίνει αυτό. Μόνο ανακοινώσεις έχουμε ακούσει. Η κυβέρνηση είναι εδώ για να δίνει λύσεις ρεαλιστικές και όχι για να ακούγονται ευχάριστα στα δελτία ειδήσεων»