Γράφει η ‘’ξενοδόχος’’

Δύο πολύ μεγάλα και ιστορικά ξενοδοχειακά ονόματα με παρουσία εντός κι εκτός Αθηνών και μία άφιξη από τη Βόρεια Ελλάδα με επίσης μεγάλη ιστορία που έχει συνδέσει το όνομά της με ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα project της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τους διεκδικητές του ακινήτου της οδού Ζαλοκώστα 7- 9 στο πλαίσιο του σχετικού, επαναληπτικού διαγωνισμού που έχει σε εξέλιξη ο e-EΦΚΑ και φαίνεται ότι έχει τώρα όλα τα εχέγγυα ώστε να έχει επιτυχή κατάληξη.

Ως ενδιαφερόμενοι στο διαγωνισμό λοιπόν εμφανίστηκαν καταρχάς η ΛΑΜΨΑ, που έχει ως γνωστόν, αυτή την στιγμή, την ισχυρότερη παρουσία στην περιοχή του Συντάγματος με τη Μεγάλη Βρετανία, το King George και το ολοκαίνουριο Athens Capital, η Grecotel του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη που δεν έχει σταματήσει να προσθέτει νέες μονάδες στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά και ο όμιλος Τορνιβούκα, η ιστορική ξενοδοχειακή οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη που είναι και ο εταίρος της Grivalia στο μεγάλο project για την αναβίωση του ιστορικού ‘’Ολυμπος Νάουσα’’.

Στόχος είναι η λειτουργία του ως ξενοδοχείο με προδιαγραφές 4 αστέρων.

Οι προηγούμενοι διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκαν προ πανδημίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, προέβλεπαν τη δημιουργία  ξενοδοχείου 5 αστέρων με μία ελάχιστη επένδυση σχεδόν 2 εκατ. ευρώ στο ακίνητο, άρα αυστηρότερες προδιαγραφές.

  • Τώρα, έχοντας κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών, το ακίνητο προορίζεται για τετράστερο με ελάχιστη επένδυση 1,2 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα 7-9 είναι διατηρητέο κτήριο που κατασκευάστηκε το έτος 1939, συνολικής επιφάνειας 1.854 τ.μ. και χαρακτηρίστηκε ως μνημείο, με σχετική Υπουργική Απόφαση του 2008.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός εκμίσθωσης με επενδυτικό πρόγραμμα από τον μισθωτή ελαχίστου ύψους 1,2 εκ ευρώ αφορά στην εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του κτιρίου με σκοπό είτε τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο με προδιαγραφές 4* ή μη κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα αντίστοιχης κατάταξης (ενοικιαζόμενα), με κλειστές προσφορές.

Η διάρκεια της σύμβασης εκμίσθωσης θα είναι 30 ετών με δικαίωμα παράτασης κατά δέκα χρόνια, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα έναρξης του διαγωνισμού ορίστηκε στις 17.000 ευρώ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here