• «Το ‘Όλυμπος Νάουσα’ επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το όραμά μας να αναβιώσουμε το ιστορικό εστιατόριο, αλλά και να δημιουργήσουμε μαζί με την οικογένεια Τορνιβούκα ένα ξενοδοχειακό προορισμό απαράμιλλης ομορφιάς και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ολοκληρώνεται».

 

Αυτό δηλώνει ο επικεφαλής της Grivalia κ. Γιώργος Χρυσικός, με αφορμή το ντεμπούτο του ON Residence του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης με το φημισμένο εστιατόριο που έκλεισε στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Από το πρώτο τρίμηνο του επόμενο έτους το νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει μαζί με το εστιατόριο, η χρήση του οποίου ούτως ή άλλως έχει κριθεί διατηρητέα, μετά την επένδυση των 20 εκατ. ευρώ από το σχήμα της Grivalia Hospitality με την TOR Hotel Group, του ομίλου Τορνιβούκα.

Από την πλευρά της, η Grivalia Hospitality υλοποιεί αυτήν την στιγμή ένα επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 500 εκατ. ευρώ «το οποίο», σύμφωνα με τους επιτελείς της, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας στη διεθνή αρένα ποιοτικού τουρισμού.

  • Για το Tor Hotel Group, που συνδέεται με το χώρο της φιλοξενίας από το 1925, το ντεμπούτο του νέου ξενοδοχείου σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο και μάλιστα με ένα πρότζεκτ ιδιαίτερης δυναμικής τόσο για τον όμιλο όσο και για τη Θεσσαλονίκη.

Το ON Residence θα διαθέτει 60 πολυτελή δωμάτια, το κεντρικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα» στο ισόγειο μαζί με μια εσωτερική αυλή, το cocktail μπαρ Tiger Loop, σύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και ένα ειδικά διαμορφωμένο mezzanine ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Το ακίνητο που στεγάζει το ON Residence βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσσέ και χτίστηκε το 1926.

Aποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της πόλης της εποχής του μεσοπολέμου στο πλαίσιο του εκλεκτικισμού των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα, με στοιχεία που παραπέμπουν στην μπελ επόκ και το νεοκλασικισμό.

Το σημαντικό παρελθόν του κτιρίου έδωσε ουσιαστικά τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές στους αρχιτέκτονες, την Divercity και τον Δημήτρη Θωμόπουλο που δούλεψαν από κοινού για το έργο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here