Γράφει η «ξενοδόχος»

Το Miraggio Thermal Spa Resort, 5 αστέρων θα είναι το πρώτο στη χώρα μας που θα μπορεί να δέχεται …αμφίβια υδροπλάνα.

Κι αυτό γιατί δόθηκε η πρώτη έγκριση υδάτινων πεδίων στη χώρα μας με το πρώτο να εγκρίνεται στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής κατόπιν αίτησης της εταιρείας “Med Sea Ηealth Α.Ε” του πεντάστερου resort. Τα υδάτινα πεδία είναι υδάτινες περιοχές προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης, εκτός των αδειοδοτηµένων υδατοδρομίων, που μπορεί να  διευκολύνουν  την επισκεψιμότητα περιοχών µε τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά και την εξυπηρέτηση επειγουσών περιπτώσεων. Ετσι, θα μπορεί να εξασφαλίζεται η απευθείας πρόσβαση σε τουριστικά θέρετρα, σε δυσπρόσιτες παραλίες, σε δημοφιλείς παραθαλάσσιες και παραλίμνιες περιοχές, σε αξιοθέατα μέρη για εκδρομές συνέργειας με την κρουαζιέρα, κ.λ.π.

Η έγκριση εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ για  την υλοποίηση της έγκρισης του Υδάτινου Πεδίου η Med Sea Health επέλεξε ως ανάδοχο την “Ελληνικά Υδατοδρόμια” που είναι η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των υδατοδρομίων.

Οι πρώτες πτήσεις μπορεί να γίνουν από φέτος, σε πιο πιλοτικό στάδιο ωστόσο λόγω των πιο ανώριμων συνθηκών της αγοράς αλλά και του κορωνοϊού.

Στο εγκεκριμένο Υδάτινο Πεδίο επιτρέπεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4663/20, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων.

Οι πτήσεις δύνανται να πραγματοποιούνται από αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια ή/και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων).

Ουσιαστικά, η έγκριση του πρώτου υδάτινου πεδίου είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς θα αποτελέσει τον «πιλότο» για την έγκριση δικτύου Υδάτινων Πεδίων σε στρατηγικά σημεία τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here