Γράφει η “ξενοδόχος”

Το πράσινο φώς άναψε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα αλλά και για την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η γνωμοδότηση ήταν θετική κατα πλειοψηφία για τη δημιουργία υδατοδρομίου Ιωαννίνων στη λίμνη Παμβώτιδα, που αφορά σε υφιστάμενες χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και των αποσκευών τους, πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσλίμνωση, απολίμνωση και υδατοδρόμηση των υδροπλάνων, εντός της λίμνης Παμβώτιδας.

Πρόκειται για μία ακόμη θετική εξέλιξη σε έναν τομέα, όπου όπως υποστηρίζουν οι παίκτες της αγοράς μπορεί να προσδώσει περαιτέρω υπεραξία στον ελληνικό τουρισμό.

Σημειωτέον ότι η  «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει αδειοδοτήσει τα τρία πρώτα υδατοδρόμια στην Ελλάδα (Υ/Δ Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) και περαιτέρω υλοποιεί τον στρατηγικό στόχο δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων στον άξονα της Δυτικής Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου υδατοδρομίου σε λίμνη (Υδατοδρόμιο Ιωαννίνων).

Το, εν λόγω, υδατοδρόμιο Ιωαννίνων  θα αποτελέσει τον «οδηγό» για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στις υπόλοιπες λίμνες ανά την ελληνική Επικράτεια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here