Γράφει η «ξενοδόχος»

Είναι ένα από τα ερωτήματα που απασχόλησε κατά κόρον πέρυσι την επικαιρότητα και όπως φαίνεται θα απασχολήσει και φέτος όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στο καλοκαίρι και αυξάνονται τουριστικές ροές.

Κατά πόσο φέρνουν οι τουρίστες τελικά νέα κρούσματα; Απάντηση- έστω κι έμμεση- έδωσε χθές ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αθήνα, επ’ ευκαιρία της 66ης Συνάντησης της Επιτροπής του UNWTO που φιλοξενείται από την ελληνική κυβέρνηση από τις (2-4 Ιουνίου).

  • «Από την στιγμή που άνοιξε ο ελληνικός τουρισμός βλέπουμε ότι συνεχίζονται οι ρυθμοί αποκλιμάκωσης της πανδημίας, γεγονός το οποίο μας δικαιώνει σε σχέση με το σχεδιασμό που ακολουθήσαμε για το άνοιγμα του κλάδου».

Ο ίδιος ανέφερε ότι πρώτο μέλημα για φέτος είναι η ασφάλεια, ενώ σε σχέση με την ανάκαμψη, η Ευρώπη θα είναι η πρώτη περιοχή που θα ανακάμψει «και μέσα στην Ευρώπη η Ελλάδα δηλώνει ότι πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και είναι από τους πρωταγωνιστές στην προσπάθεια για την ανάκαμψη, όπως φάνηκε με την πρωτοβουλία για το ψηφιακό πιστοποιητικό, την αναγνώριση των τρίτων εμβολίων, τον έγκαιρο προγραμματισμό για το άνοιγμα του τουρισμού της.

Πολύ αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων και εμβολιασμοί είναι η ‘’συνταγή’’ φέτος το καλοκαίρι για ταξίδια χωρίς πισωγυρίσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here