Γράφει η «ξενοδόχος»

Οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα είναι οι πλέον κρίσιμες για τον ελληνικό τουρισμό, τόσο για τις πολυπόθητες αφίξεις- έσοδα όσο και για την πορεία των κρουσμάτων εντός κι εκτός Ελλάδος και των εμβολιασμών.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης αν και αποφεύγει τις προβλέψεις, δηλώνει τώρα ότι η πορεία του ελληνικού τουρισμού είναι διαρκώς ανοδική.

  • «Τις προηγούμενες εβδομάδες βρισκόμασταν μεταξύ 50% και 60% των αφίξεων του αντίστοιχου διαστήματος του 2019. Σήμερα είμαστε ακόμη καλύτερα, περίπου στο 60%-70% της αντίστοιχης περιόδου του 2019», αναφέρει, επισημαίνοντας πάντως ότι το επόμενο διάστημα είναι και το πιο κρίσιμο δεδομένου ότι από εδώ και πέραν αναμένεται να κορυφωθούν οι αφίξεις του καλοκαιριού.

Εν μέσω πανδημίας κι αναζητώντας τα καλά νέα, δεν θα πρέπει να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι τα κρούσματα λόγω τουρισμού και ταξιδιών στο εξωτερικό είναι περιορισμένα.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει ο FTI Group,   ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη με έδρα το Μοναχο, ο οποίος απασχολεί πάνω από 12.000 εργαζομένους στις διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται. Ο γνωστός tour operator μέτρησε λοιπόν τα θετικά κρούσματα με την επιστροφή των ταξιδιωτών του στις εστίες τους, από τα ταξίδια τους σε Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία, προορισμούς ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους Γερμανούς. Τα στοιχεία αφορούν επίσημα νούμερα από ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιουνίου έως και 22 Ιουλίου 2021. 

Για την Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία του FTI, σε περίπου 68.000 επισκέπτες που επισκέφθηκαν δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα μέτρησε μόλις 12 θετικά κρούσματα στους ελέγχους που έγιναν πρίν από την επιστροφή τους στη χώρα τους, νούμερο που μεταφράζεται σε ένα ποσοστό θετικότητας στο 0,02%.

Ο tour operator υποστηρίζει ότι τα οργανωμένα ταξίδια είναι ασφαλή αφού σε Μαγιόρκα και Καναρίους Νήσους, σε συνολικά ελέγχους 41.000 τουριστών 22 επιβεβαιώθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό  COVID-19 κατά τη διάρκεια των διακοπών τους (0,05%), ενώ στην Τουρκία το αντίστοιχο νούμερο ήταν 125 θετικοί σε ένα σύνολο 117.000 ελέγχων (0,11%).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here