Ο διεθνής Οίκος Πιστοληπτικής Αξιολόγησης Moody’s συνεχίζει να αξιολογεί θετικά τον Δήμο Αθηναίων. Πριν από μερικούς μήνες -το Φθινόπωρο- o αμερικανικός Οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων στην κατηγορία Ba3 από Β1, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματικότητα του πλαισίου δημοσιονομικής λειτουργίας του, τη συνετή διαχείριση του χρέους του σε συνδυασμό με τις προσπάθειες ταχύτερου περιορισμού του, την άριστη θέση ρευστότητας, την πλήρη ικανοποίηση των υποχρεώσεων σε σχέση με τις απαιτήσεις και τα διαθέσιμά του, αλλά και τη δυναμική που προκύπτει από τις επενδυτικές προοπτικές του.

Τώρα, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της περιοδικής αναθεώρησης της αξιολόγησης του Δήμου Αθηναίων, η Moody’s συνεχίζει την καλή αξιολόγηση του με βασικά χαρακτηριστικά την αποδοτική και αποτελεσματική του λειτουργία βάσει των δημοσιονομικών πρακτικών, που ακολουθεί.

Κάτι το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διεθνής Οίκος Αξιολόγησης, αποδεικνύεται και κατά την περίοδο, που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημιολογικής κρίσης, και σε συνδυασμό με τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, που εφαρμόζει η Κεντρική Διοίκηση.

Σύμφωνα με τον Moody’s η επιβάρυνση του χρέους της πόλης είναι μέτρια και μειώνεται, η δομή του χρέους της είναι υγιής με πλήρως εξυπηρετούμενα και βιώσιμα δάνεια και η βελτιωμένη θέση ρευστότητας καλύπτει πλήρως τις ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης τους.

Η βαθμολογία αξιολογείται ως BA3 (ακολουθεί την κεντρική αξιολόγηση της Χώρας), ενώ δεν προβλέπεται ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here