Είχε προαναγγελθεί και είναι πλέον γεγονός η τρίτη κατά  σειρά αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Premia Properties του Ηλία Γεωργιάδη η οποία θα πραγματοποιηθεί με εισφορά ακινήτων και με μετρητά.

Για την αύξηση έχει ήδη δοθεί το ‘’πράσινο φώς’’ μέσω της σχετικής εξουσιοδότησης στο δ.σ. από τη γενική συνέλευση τον περασμένο Μάιο.

Με βάση το πλάνο η αύξηση αντιστοιχεί σε 75 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 47,5 εκατ. ευρώ αφορούν την κάλυψη με μετρητά μέσω δημόσιας προσφοράς και τα υπόλοιπα 27,5 εκατ. ευρώ την εισφορά συνολικά επτά ακινήτων, κυρίως logistics centers.  Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίστηκε στο 1,44 ευρώ ανά μετοχή.

H εταιρεία και ο Ηλίας Γεωργιάδης, ο Ελληνοσουηδός βασικός μέτοχος της Premia Properties, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σουηδία στο real estate με την Sterner Stenhus έχει θέσει ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης για χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 1 δισ. ευρώ  σε ορίζοντα πενταετίας.

Αυτή την στιγμή χωρίς νέες αποτιμήσεις εντός του 2021 συμπεριλαμβανομένων και του ΣΔΙΤ των 10 σχολικών μονάδων, η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας είναι στα 114 εκατ. ευρώ. Ο στόχος είναι για 200 εκατ. ευρώ αξία χαρτοφυλακίου φέτος, φτάνοντας τα 300 εκατ. ευρώ επενδύσεων ακινήτων στην τριετία και σε μία πενταετία το 1 δισ. ευρώ.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here