Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ζάππειο το Tech Tour South-East Europe 2023, για δεύτερη συνεχή χρονιά, υπό τη φιλοξενία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων  Α.Ε. (ΕΑΤΕ). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση δικτύωσης επενδυτών και start-ups, στην οποία συμμετείχαν Venture Capital funds, επιχειρηματικοί άγγελοι και μεγάλος αριθμός τεχνολογικών startups από όλη την Ευρώπη και το Ισραήλ.

Στο πλαίσιο του φετινού Tech Tour πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικά ουσιαστικές και σημαντικές συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικών κεφαλαίων και των startups με στόχο την ενίσχυσή του αλλά και τη δημιουργία νέων επενδυτικών συνεργιών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε ότι η ΕΑΤΕ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επενδυτικής πορείας της χώρας  μέσω των ισχυρών διεθνών συνεργασιών της. Κλείνοντας την ομιλία του είπε πως «… στην κυβέρνηση έχουμε υλοποιήσει ένα ιδανικό πλαίσιο για την βιώσιμη ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ενώ στοχεύουμε να προσελκύσουμε την ελληνική διασπορά σε όλα τα επίπεδα, με την EATE να είναι στον πυρήνα αυτών των προσπαθειών».

Επιβεβαιώνοντας τις θετικές διακηρύξεις για την ελληνική επενδυτική πορεία, κινήθηκε και η παρέμβαση του Rob Genieser -ιδρυτικό μέλος της ETF Partners- ο οποίος ανέφερε πως η Ελλάδα έχει αγγίξει έναν  εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 6% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Όπως ειπώθηκε και στην εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της ΕΑΤΕ, Δρ. Χάρη Λαμπρόπουλου, «..τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει πλέον  πολιτική σταθερότητα και πρόσβαση σε νέα και υπάρχοντα επενδυτικά κεφάλαια. Η ΕΑΤΕ με τη δυναμική της συμμετοχή σε επενδυτικά δίκτυα έχει καταφέρει να αναδείξει το επενδυτικό υπόβαθρο της Ελλάδας και να βάλει τη χώρα στο ραντάρ νέων επενδυτών διεθνώς».

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων Α.Ε., όπως ανέφερε στην ομιλία της η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα. Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, «..θέτει έμπρακτα την εξωστρέφεια ως προϋπόθεση για την προώθηση και τη διάδοση καλών πρακτικών και στρατηγικών συμφωνιών. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε το έργο που έχει γίνει έως τώρα και να προχωρήσουμε μπροστά με σταθερότητα και συνέπεια.»

Επισημαίνεται ότι παράλληλα με το Tech Tour διεξήχθη και η ετήσια συνάντηση «Tech Tour Smart Capital» του Tech Tour Investors Club, με διακεκριμένους επενδυτές και ετερόρρυθμους και ομόρρυθμους εταίρους (LPs & GPs) από τη ΝΑ Ευρώπη, που διοργανώθηκε από την ΕΑΤΕ σε συνεργασία και με το European Venture Fund Investors Network (E.V.F.I.N), που τελεί υπό την προεδρία της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΑΤΕ, κας. Αντιγόνης Λυμπεροπούλου.