Λεφτά υπάρχουν, σχέδιο υπάρχει, η πολιτική βούληση πήρε -επιτέλους- συγκεκριμένη μορφή και μεταφράστηκε σε έργα.

H Lamda συγκέντρωσε 320 εκατ. Ευρώ από το ομόλογο, 650 εκατ. Ευρώ από την αύξηση κεφαλαίου και 1,1 δις από τραπεζικό δανεισμό…. Το έργο ξεκίνησε.

H Aθήνα βιώνει τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού μητροπολιτικού πάρκου διεθνούς εμβέλειας και ταυτόχροα αναδεικνύει το παράκτιο μέτωπο, εξασφαλίζοντας ελεύθερη πρόσβαση και ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της.

  • Τώρα δουλειές υπάρχουν για όλους. Ακόμη και για εκείνους που αντιστάθηκαν και πάλεψαν λυσσαλέα για να μην προχωρήσει το σχέδιο…

Το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη παίρνει σάρκα και οστά.

«Το έργο του Ελληνικού γίνεται πλέον έργο όλων των Ελλήνων», αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, με αφορμή την θεαματική -υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες- υπερκάλυψη του ομολογιακού δανείου, με μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων ιδιωτών.

  • «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, όχι μόνο για τη σημαντική υπερκάλυψη του κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 320 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμα περισσότερο για το ότι επετεύχθη μία από τις μεγαλύτερες ιστορικά συμμετοχές ιδιωτών επενδυτών σε ελληνικό ομόλογο. Η έκδοση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες να συμμετέχουν στο έργο του Ελληνικού, το μοναδικό αυτό έργο εθνικής σημασίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επενδυτές για την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία μας, που μόλις λίγους μήνες πριν εκφράστηκε και με την συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Διατέθηκαν συνολικά 320.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους 320 εκατ. ευρώ. Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά, ανήλθε σε 618,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 1,93 φορές.

Η τελική απόδοση των ομολογιών, ορίστηκε σε 3,40%, το επιτόκιο των ομολογιών σε 3,40% και η τιμή διάθεσης των ομολογιών σε 1.000 ευρώ εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Οι ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής:

α) 223.000 ομολογίες (69,7% επί του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές και

β) 97.000 ομολογίες (30,3% επί του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε ειδικούς επενδυτές

Συντονιστές -κύριοι ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου και την εισαγωγή των ομολογιών της Lamda στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι η “Τράπεζα Eurobank Α.Ε.”, η “Τράπεζα Πειραιώς“, η “EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.”, η “Alpha Bank A.E.” και η “Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here