Γράφει η «ξενοδόχος»

 Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021, με την επόμενη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα  είναι μάλλον έτοιμο να λειτουργήσει το νέο ‘’Ολυμπος Νάουσα’’ στη λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη.

Από το παλιό κτίριο έχει μείνει μόνο η πρόσοψη και όλο το υπόλοιπο ανακατασκευάζεται πλήρως, ενώ θα προστεθούν και νέοι όροφοι, ώστε να δημιουργηθεί το νέο πεντάστερο boutique ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας 65 δωματίων.

Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει δύο εστιατόρια, καθώς στο ισόγειο θα «αναβιώσει» το ιστορικό «Όλυμπος – Νάουσα», η χρήση του οποίου έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, ενώ ένα ακόμη θα λειτουργήσει στην ταράτσα.

To κτίριο έχει μακρά ιστορία, αφού κατασκευάστηκε το 1927, στεγάζοντας για δεκαετίες -μέχρι το 1994- το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος – Νάουσα», πολύ κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Το ακίνητο αγοράστηκε το καλοκαίρι του 2017 από την κοινοπραξία την οποία αποτελούν η Grivalia Hospitality και ο TOR Hotel Group (όμιλος ξενοδοχείων Τορνιβούκα: Exelcior και City Hotel στη Θεσσαλονίκη, Eagles Palace και Eagles Villas στη Χαλκιδική), έναντι ποσού 5,46 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε πραγματοποιήσει η Eurobank.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here