Γράφει η «ξενοδόχος»

Τα πάνω κάτω έχει φέρει η πανδημία και ως προς την στρατηγική των εγχώριων εταιρειών ακινήτων, μεταξύ των οποίων και της Briq η οποία, ως γνωστόν, έχει επενδύσει σε ουκ ολίγα μικρότερα τουριστικά ακίνητα και ξενοδοχεία.

Η εταιρεία δεν εγκαταλείπει τον τουρισμό, ωστόσο φαίνεται ότι βάζει πιο πάνω αυτή την στιγμή τον κλάδο των logistics και τα γραφεία.

Για την Επενδυτική Ακινήτων που συνδέεται με τον Θεόδωρο Φέσσα, η μείωση των εσόδων από ενοίκια για το 2020 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου σε 626 χιλ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 15% επί των ετησιοποιημένων εσόδων των υφιστάμενων ακινήτων της εταιρείας.

Πλέον, η BriQ Properties επενδύει με μακροχρόνιο ορίζοντα και έμφαση στα logistics, που αποτελεί κλάδο που δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση της πανδημίας, όπου αναπτύσσει ένα υψηλών προδιαγραφών κέντρο διανομής και αποθήκευσης επιφάνειας 20.764 τ.μ. στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Παράλληλα η εταιρεία θα αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες σε τομείς όπως τα κτίρια γραφείων και τα τουριστικά ακίνητα.

Σημειωτέον ότι η ΑΕΕΑΠ έχει ένα χαρτοφυλάκιο στον τουρισμό που περιλαμβάνει 5 ξενοδοχεία συνολικής αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ και συνολικής δυναμικότητας 266 δωματίων που βρίσκονται σε τουριστικά νησιά (Πάρο, Τήνο, Κέρκυρα, Σκιάθο) καθώς και στην Αθήνα, το ολοκαίνουριο The Modernist.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here