Στα FIRESIDE CHATS με τον Δημήτρη Μαλλά, στο πλαίσιο του 7th Digital Banking Forum, φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Πρίμπας, Διευθυντής Επιχειρηματικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ΙΒΜ Ελλάδα και Κύπρος και ο κ. James Buckley
VP &Director, Europe at Infosys Finacle.

Η ΙΒΜ όπως ξέρετε συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες τράπεζες σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή δεν επικεντρώνεται μόνο στην εταιρική αριστεία, αλλά διεισδύει όλο και περισσότερο στον κόσμο των retail πελατών, τους ενδιαφέρει το customer engagement. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε πολλά project σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα βεβαίως. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε ενισχύσει την συνεργασία μας με την Infosys, με την δημιουργία κέντρου στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό κέντρο εξειδίκευσης για τον τραπεζικό τομέα (European Banking Center of Excellence) και την οικογένεια λύσεων Finacle Digital Banking.

Το κέντρο θα παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές και τεχνολογικές υπηρεσίες για την σουίτα λογισμικού Finacle, με στόχο την επιτάχυνση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού των τραπεζών. Το εν λόγω κέντρο θα υποστηρίζει έργα σε όλη την Ευρώπη και θα συνεργάζεται στενά με τα κέντρα παροχής υπηρεσιών της Finacle, παγκοσμίως.

Η σουίτα λογισμικού του τραπεζικού κλάδου, Finacle Digital Banking, είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθά τις τράπεζες να ενσωματώνουν προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες σε όλο το φάσμα του οργανισμού. Το κέντρο θα βασίζεται στις κορυφαίες δυνατότητες της ΙΒΜ για παροχή συμβουλευτικών και τεχνολογικών υπηρεσιών καθώς και στην ισχυρή τεχνογνωσία της σε υλοποίηση έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας στον κλάδο, με στόχο την υιοθέτηση λύσεων Finacle με αξιόπιστο, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

“Το σχέδιό μας είναι να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας σε όλη την Ευρώπη, να κάνουμε scale up. Είναι το μόνο κέντρο αριστείας των δύο πλευρών στην Ευρώπη. Θέλουμς να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό. Ο αντίκτυπος αυτού του κέντρου θα είναι διττός. Δημιουργείται μία δεξαμενή τεχνογνωσίας, που μπορεί να λειτουργήσει και ως ιδέα για τις fintech. Είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να προσελκύσει ταλέντα και για να προσελκύσουμε τους Ελληνες του εξωτερικού. Να εργαστούν για τα πρότζεκτ του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλη την Ευρώπη”, τόνισε ο κ. Πρίμπας.

Με τη σειρά του ο James Buckley ανέφερε: 

“H σουίτα αφορά την ψηφιακή αλλαγή και έχουμε πελάτες από πολλές χώρες του κόσμου. Το 23% του τζίρου της εταιρείας μας προέρχεται από στην Ευρώπη. Εστιάζουμε στην τεχνολογία και τις υπηρεσίες μας. Η ΙΒΜ είναι εταίρος μας πολλά χρόνια.

Παρέχουμε λύσεις λογισμικού για χρηματοπιστωτικούς φορείς. Ασχολούμαστε πολύ με fintech. Η Golman Sachs ας πούμε δουλεύει με το σύστημά μας. Συνδυάζουμε fintech με τεχνολογία.

Σταδιακά στην καθημερινότητά μας πηγαίνουμε σε μία όλο και πιο ψηφιακή κατάσταση. Το κλειδί για εμάς είναι να περάσουμε στην ΙΒΜ την βαθιά γνώση που έχουμε για την ευρύτερη περιοχή. Το κέντρο αυτό θα επηρεάσει το ευρωπαϊκό οικοσύστημα των τραπεζών”.

Όσο για τις κυρίαρχες τάσεις των επόμενων χρόνων; “Προφανώς βιώνουμε μία καθίζηση παγκοσμίως στα μικρά fintech. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες εξαγορές τα επόμενα δύο χρόνια. Oι τράπεζες πρέπει να επιταχύνουν, ώστε να εξελιχθούν σε one spot stops” τόνισε.

 Δείτε επίσης:

Μ. Αρκάς, Intrasoft: Τα Digital Wallets ήρθαν για να μείνουν

Μ. Μακρομάλλης, Excelon: Δίνουμε μία διαφορετική λύση, με ανταγωνιστικό τιμοκατάλογο και εξαιρετική ασφάλεια

DBF: Το κέντρο IBM-Infosys που δημιουργείται στην Ελλάδα θα επηρεάσει το ευρωπαϊκό οικοσύστημα των τραπεζών

Α. Παπαστεργίου: Πώς η Αlpha Bank αξιοποίησε τα ψηφιακά μέσα απέναντι στην κρίση της πανδημίας

Φ. Κοφινά, InTTrust: Τον πρώτο λόγο έχει η τεχνολογία

Elena Lavezzi, Revolut στο DBF: Η Ελλάδα αποτελεί μία σημαντική αγορά

Η Ν26 ήδη μετρά 50.000 πελάτες στην Ελλάδα

Χ. Αραπαντζής, Huawei: Οι τράπεζες και ο ψηφιακός πελάτης

B. Παναγιωτίδης, Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Αυξήθηκαν οι ψηφιακές πληρωμές 

Γ. Πολίτης, AlphaBank: 30.000 πελάτες μας χρησιμοποιούν ήδη το Apple Pay

Α. Παπαδόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής Cardlink: Ζούμε το νέο 2015 των πληρωμών

Ο ακαδημαϊκός Μ. Ζαχαριάδης στο DBF: Τάση επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού

Δημήτρης Πλέσσας, Εθνική Τράπεζα: Οι digital συναλλαγές ήρθαν για να μείνουν

Δημήτρης Λιτσικάκης, deVere Group: Πως διαμορφώνεται το τοπίο για τις fintech

Το 7th Digital Banking Forum ξεκίνησε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here