γράφει ο Γιάννης Λεοντάρης

Σημαντική άνοδο σε τζίρο και αναθέσεις έργων αναμένει η WITSIDE, που αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα, με βάση τους στρατηγικούς της στόχους που παρουσίασε σε ψηφιακή συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, η  εταιρεία προσδοκά σε σημαντική αύξηση τζίρου κατά 40% για το 2021 (στα 3,3 εκατ. ευρώ, έναντι 2,35 εκατ. ευρώ που είχε το 2020), καθώς και σε ανάλογη αύξηση προσωπικού, όπως και πελατών (σήμερα αριθμεί περισσότερους από 300 πελάτες).

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται λύσεις σχετικές με τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων, ώστε μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορίας να παρέχει χρηστικές ερμηνείες και συμπεράσματα που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

  • «Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ανθρώπινης κρίσης και της λήψης αποφάσεων, μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένες υπηρεσίες», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απόφαση της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των Augmented Analytics, παρουσιάζοντας τα πρώτα επιτυχημένα έργα σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρεία, τα έργα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική αγορά για αξιόπιστες λύσεις αξιοποίησης δεδομένων, καθώς οι επιχειρήσεις μεταβαίνουν από τα descriptive analytics, αναλύσεις που αποσκοπούν να απαντήσουν στην ερώτηση «τι συνέβη», στα prescriptive analytics, που απαντούν στο

  • «τι θα έπρεπε να γίνει ή τι πρέπει να γίνει, ώστε να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος».

Συνεργασία με τη Microsoft

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε και η συνεργασία της WITSIDE με τη Microsoft, που αποσκοπεί στην παροχή cloud λύσεων και επισφραγίζεται με την κοινή τους συμμετοχή στη μετάβαση της ανάλυσης δεδομένων στο cloud ενός εκ των μεγαλύτερων παρόχων ενέργειας στην ελληνική αγορά.

Στο χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει η WITSIDE περιλαμβάνονται αυτές από εταιρείες όπως η Qlik, ένας από τους διεθνείς ηγέτες στην οπτικοποίηση και αξιοποίηση δεδομένων, η Alteryx, η BizView, η Tazi και η Forecast Pro.

Η WITSIDE διαθέτει ένα ιδιαίτερα ευρύ πελατολόγιο επιχειρήσεων, που έχουν ήδη αρχίσει να αξιοποιούν τα Augmented Analytics. Σε ορισμένα από αυτά αναφέρθηκε ο Director, Innovation & Analytics, κ. Κωνσταντίνος Παζάλος, ο οποίος παρουσίασε επιτυχημένα έργα, που αφορούν την πρόβλεψη ζήτησης, την προληπτική συντήρηση μηχανημάτων και τη συμβουλευτική στον τομέα των analytics. Ο ίδιος αναφέρθηκε στους λόγους που έχουν κάνει τη WITSIDE να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας την εξειδίκευση του οργανισμού στα analytics.

Ερευνητικό έργο στην ΕΕ

Τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν επίσης και τη συμμετοχή της  WITSIDE στο Κοινοτικό ερευνητικό έργο ΑCCEPT (ACtive Communities & Energy Prosumers for the energy Transition) που αφορά στη δημιουργία μιας ψηφιακής εργαλειοθήκης για τις ενεργειακές κοινότητες, που θα βοηθήσει στη δημιουργία οικονομικά βιώσιμων λειτουργιών για τη βελτιστοποίηση της ευελιξίας των οικιακών ενεργειακών πόρων, με βάση τις ανάγκες των πολιτών.

Τα αποτελέσματα του έργου θα δοκιμαστούν πιλοτικά στην Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία και την Ελβετία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 ατόμων και 750 κατοικιών.

Μέσα από αυτό το έργο η WITSIDE προσδοκά να αντλήσει σημαντική τεχνογνωσία για την περεταίρω αναβάθμιση των λύσεων που προσφέρει σήμερα.

Η εταιρεία

Η WITSIDE ιδρύθηκε το 2010 και δραστηριοποιείται στον τομέα των Augmented Analytics. Στόχος των λύσεων της εταιρείας της είναι η ενίσχυση της ανθρώπινης κρίσης και της λήψης αποφάσεων, μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Στο χαρτοφυλάκιο της συμπεριλαμβάνονται λύσεις σχετικές με τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων, ώστε μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορίας να παράσχει χρηστικές ερμηνείες και συμπεράσματα που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here