Ο κ. Δημήτρης Πρίμπας, Διευθυντής Τομέα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της IBM Ελλάδας και Κύπρου, μιλώντας στο Hellenic Innovation Forum & Awards 2021 ανέφερε ότι η IBM διατηρεί παρουσία περισσότερα από 80 χρόνια στην Ελλάδα, με σκοπό να βοηθάει τις επιχειρήσεις μέσα από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που συνεχώς εκσυγχρονίζονται.

Η ΙΒΜ συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας.

Όπως επεσήμανε «Η καινοτομία δεν είναι μόνο τεχνολογία, είναι ευρύτερη έννοια και αφορά τον μετασχηματισμό της λειτουργίας των επιχειρήσεων, ώστε να είναι ανταγωνιστική».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η IBM στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των οποίων έχει ενεργοποιήσει δύο centers of excellence στη χώρα.

«Γιατί Ελλάδα;», ήταν το ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Πρίμπας, απαντώντας ότι η χώρα παρουσιάζει ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα: «Πολύ υψηλό ανθρώπινο δυναμικό». Όπως ανέφρε, η χώρα αποτελεί πηγή νέων στελεχών, τα οποία ανακαλύπτουν μέσα από τα graduates προγράμματα που «τρέχουν» με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Προσελκύουν παράλληλα Έλληνες του εξωτερικού, ώστε να επιστρέψουν στη χώρα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ώθηση στην καινοτομία θα έρθει από δύο διαστάσεις: Να είμαστε εξωστρεφείς και να προωθήσουμε βιώσιμες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό οικοσύστημα. Επίσης οι επενδύσεις να είναι στοχευμένες, ώστε να δώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ