Με έδρα το Ντουμπάι, το deVere Group έδωσε το παρών στο 7th digital banking forum, μέσω του Δημήτρη Λιτσικάκη, Global Head of Fintech, ο οποίος με την ομιλία του “The post-COVID FinTech landscape” έδωσε μία γεύση για το τοπίο που διαμορφώνεται για τo fintech μετά την πανδημία.

Ως εκπρόσωπος ενός από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ομίλους, με portfolio 10 δισ. ευρώ και δραστηριότητες σε wealth και asset managment, τόνισε ότι το deVere Group συνέχισε την ανάπτυξή του μέσα στην κρίση του κορωνοϊού.

Η κρίση επηρέασε τις fintech, πολλές από τις οποίες προχώρησαν σε δραστικές περικοπές. Ενώ η τάση ήταν εκρηκτική στα fintech deals, τώρα παρατηρείται κάμψη. Το funding έφτασε σε επίπεδα 2017, περίπου 6-7 δισ. ανά τρίμηνο.

Η περίοδος που διανύει το fintech δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα είτε καλή ή κακή. Θα πρέπει όμως όλες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Ο κ. Λιτσικάκης έφερε παραδείγματα:

Η βρετανική monzο έχασε 40% σε valuation

H RBS, παραδοσιακή τράπεζα, επεχείρησε την ψηφιακή αλλαγή της, αλλά απέτυχε, όχι μόνο λόγω κορωνοϊού, αλλά και λόγω κακής διαχείρισης, κακής χαρτογράφισης του προσδοκώμενου αποτελέσματος.

Η ΑLPHA Bank είναι πρωτοπόρα στην Ελλάδα για το Apple Pay. Στην Ελλάδα και η curve, ως aggregator δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης καρτών κι άλλων τραπεζών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here