Αυτό τόνισε στην ομιλία της Banking Digital Reinvention: A Bridge from Core to Cloud κατά τη διάρκεια της 3ης ενότητας του 7th Digital Banking Forum η κα. Φάννυ Κοφινά, Senior Solutions Architect InTTrust.

Κατά την ίδια, οι τράπεζες θα πρέπει να αναπτύξουν κάποιους πυλώνες:

Ψηφιακά κανάλια αλληλεπίδρασης, βιώνοντας το ίδιο feeling με τους πελάτες 

Να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα που διαθέτουν για περεταίρω ανάλυση

Να αναπτύξουν ανοιχτές εφαρμογές για συνεργασίες με άλλες τράπεζες

“Οι τράπεζες με διάφορους τρόπους θα πρέπει εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες. Με τις τεχνολογίες των τελευταίων μηνών οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν ραγδαία, καθώς τόσο οι πελάτες των τραπεζών, όσο και οι υπάλληλοι, στράφηκαν στην τηλεργασία, βασιζόμενοι στην τεχνολογία”, ανέφερε η κα. Κοφινά.

“Κατά καιρούς διάφοροι οργανισμοί και εταιρείες έκαναν προσπάθειες για λύσεις νέας τεχνολογίας, όμως στα πλαίσια συγκεκριμένων έργων, με συγκεκριμένη προσέγγιση. Οι λύσεις θα πρέπει να αποτελούνται από μικρο services, χαλαρά συνδεδεμένα μεταξύ τους ώστε να μπορούν να αναβαθμίζονται και να μεταβάλλονται, να μην εξαρτώνται από κάποιον συγκεκριμένο προμηθευτή. Πάνω από όλα οι εφαρμογές πρέπει να είναι cloud native”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την Senior Solutions Architect InTTrust οι προκλήσεις για τις τράπεζες είναι αρκετές. Αρχικά, σημείωσε ότι τράπεζες διαθέτουν προγραμματιστές, αλλά δεν είναι τόσο familiar με νέες τεχνολογίες σε cloud και artificial intelligence.

Υπαρχουν ακόμη παλιές legacy εφαρμογές, η τεχνογνωσία των τραπεζών είναι περιορισμένη. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το αυξημένο ρίσκο και το κόστος.

Η κα. Κοφινά παρουσίασε τις λύσεις και τα εργαλεία της InTTrust, προτείνοντας το ΙΒΜ Financial services workbench και τονίζοντας ότι η προσέγγιση θα πρέπει να κινείται σε ένα digital lair, ευέλικτο, το οποίο να βελτιώνεται συνεχώς.

 Διαβάστε επίσης:

Σ. Καμπουρίδου: Η ΤτΕ, αρωγός στην προώθηση του fintech

Elena Lavezzi, Revolut στο DBF: Η Ελλάδα αποτελεί μία σημαντική αγορά

Η Ν26 ήδη μετρά 50.000 πελάτες στην Ελλάδα

Χ. Αραπαντζής, Huawei: Οι τράπεζες και ο ψηφιακός πελάτης

B. Παναγιωτίδης, Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Αυξήθηκαν οι ψηφιακές πληρωμές 

Γ. Πολίτης, AlphaBank: 30.000 πελάτες μας χρησιμοποιούν ήδη το Apple Pay

Α. Παπαδόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής Cardlink: Ζούμε το νέο 2015 των πληρωμών

Ο ακαδημαϊκός Μ. Ζαχαριάδης στο DBF: Τάση επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού

Δημήτρης Πλέσσας, Εθνική Τράπεζα: Οι digital συναλλαγές ήρθαν για να μείνουν

Δημήτρης Λιτσικάκης, deVere Group: Πως διαμορφώνεται το τοπίο για τις fintech

Το 7th Digital Banking Forum ξεκίνησε!