῾Λίφτινγκ῾ στην οδό Πειραιώς επιχειρείται την τρέχουσα περίοδο, μέσω μεγάλων projects που υλοποιούνται και φέρουν την υπογραφή κορυφαίων ομίλων.

Τρία real estate projects είναι άξια λόγου, καθώς η παρουσία τους θεωρείται καταλυτική για την αλλαγή της εικόνας στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου και του Μοσχάτου.

1. ΧΡΩ.ΠΕΙ.

Όπως έγραψε χθες το banks.com.gr πλήθος υποψήφιων ῾μνηστήρων῾ φέρονται να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο.

Το project – ένα από τα πλέον πρωτότυπα έργα ΣΔΙΤ στη χώρα μας – έχει να κάνει με τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των υποδομών ενός ολοκληρωμένου Κέντρου Καινοτομίας το οποίο θα αποτελέσει ένα φυσικό χώρο, όπου μεγάλες επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, startups αλλά και οργανισμοί λειτουργίας επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων και επιχειρηματικής επιτάχυνσης θα βρουν φιλόξενη στέγη αλλά και υποδομές και δίκτυα για την ανάπτυξη τους.

Το Κέντρο Καινοτομίας:

  • πρόκειται να παρέχει στις νεοφυείς επιχειρήσεις τις βασικές εγκαταστάσεις, καθώς και co – working χώρους, για τα πρώτα έτη λειτουργίας τους.
  • θα φιλοξενεί τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και startup, spin offs, incubators/accelerators.
  • θα βοηθήσει στη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, ενισχύοντας την εφαρμοσμένη Έρευνα και την Καινοτομία.
  • αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω της διοργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων.
  • θα προσφέρει υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας στην ευρύτερη κοινότητα των startups και spin offs εταιρειών.

Η επένδυση, ύψους 117 εκ. ευρώ, έχει ήδη εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή και έχει ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

2. City Resort

Το πράσινο φως έδωσε πρόσφατα η διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεωνγια το μεγάλο project της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ύψους 117 εκατ. ευρώ στον Ελαιώνα.

Όπως έγραψε το banks.com.gr πρόκειται για το έργο της “ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ” του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, “Ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού & επιχειρηματικού πόλου στον Ελαιώνα”.

Το όραμα του Ομίλου είναι να δημιουργηθεί ένας υπερτοπικός πόλος τουρισμού και πολιτισμού (city resort), που θα εκτείνεται σε 70 στρέμματα.

Μεταξύ άλλων δρομολογείται η δημιουργία δύο ξενοδοχείων, μουσείου, κέντρου τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης, αθλητικών υποδομών, εγκαταστάσεων εστίασης και αναψυχής.

Πέραν αυτών, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται χώροι γραφείων, πέντε χιλιόμετρα πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων καθώς και χώροι στάθμευσης.

Την επένδυση, που θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας, έχει αναλάβει η θυγατρική real estate της VIOHALCO, Noval.

3. Piraeus Retail Park

Πρόκειται για ένα νέο εμπορικό πάρκο κατασκευάζεται ήδη από την Ten Brinke Greece. Το κτηριακό συγκρότημα δημιουργείται στο οικόπεδο που στέγαζε την ΒΙΣ (Βιομηχανία Συσκευασιών Α.Ε.) έως το 1997, στη συμβολή της οδού Πειραιώς με τη Λεωφόρο Κηφισού, στο Νέο Φάληρο.

Το εμπορικό πάρκο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 14.800 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.), εκτός του υπογείου που θα είναι επιφάνειας περίπου 10.143 τ.μ. και δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης.

Συνολικά, θα ανοίξουν 11 καταστήματα και ένα μεγάλο super market. Κατά πάσα πιθανότητα, το supermarket θα είναι της αλυσίδας ΑΒ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here