Πλούσια θεματολογία και ερωτήματα σχετικά με το αυτοκίνητο και την νέα ηλεκτρική εποχή του, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Auto Forum 2021 #auf21 με τίτλο:«Εξηλεκτρισμός», το οποίο διοργανώνεται για 4η χρονιά στις 25 Φεβρουαρίου από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, μέσα από τη LiveOn.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ), της Hellastron, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Ο κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης  Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δήμαρχος ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, τόνισε την ανάγκη των δήμων να λάβουν τις σωστές αποφάσεις ως προς την τοποθέτηση της εφαρμογής των φορτιστών μες την πόλη τους.

«Να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις χρηματοδοτήσεις στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Μπροστά μας η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να πάμε σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Όλοι οι Δήμοι έχουν μπροστά τους μεγάλες προκλήσεις. Είμαστε στο σημείο που οι Δήμοι τρέχουν τους διαγωνισμούς για να δουν που και πόσους φορτιστές θα βάλουνε. Να εξασφαλίσουμε την ομογενοποίηση μέσω της οριζόντιας δράσης στη τοποθέτηση των φορτιστών, να αποφύγουμε το γραφειοκρατικό τέρας της τοποθέτησης, να δούμε το θέμα της επάρκειας του δικτύου (δεδδηε) που θα σηκώσει ενεργειακά το prοject. Χρειάζονται γενναία μέτρα προς την εφαρμογή του εξηλεκτρισμού. Απαραίτητη η παραγωγή της ενέργειας μέσω ΑΠΕ που θα καταναλώνουμε και να φτιάξουμε ενεργειακά αυτόνομα τις πόλεις μας, βελτιώνοντας την ενεργειακή τους απόδοση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here