Παραστατικός ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν έλεγε ότι

  • “…αν στο παρελθόν κάποιοι θεωρούσαν την Κίνα ως το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της ελληνικής κλωστο υφαντουργίας, είναι τώρα η ώρα να την κάνουμε την καλύτερη σύμμαχο μας…”

Και είχε απόλυτο δίκιο, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος σε συνεργασία με το κινεζικό Συμβούλιο Ένδυσης και Κλωστοϋφαντουργίας και τους Συνδέσμους Μόδας και Βάμβακος. 

Ήδη μία πρώτη αποτίμηση των θετικών εξελίξεων με ολίγη από προεξόφληση έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση.

Στο +20% η μετοχή των Κλωστηρίων Ναυπάκτου, στα 0,71 ευρώ και στο +8,33% και τα 0,52 ευρώ η Fieratex. Με λίγα κομμάτια, είναι αλήθεια- 6.410 και 40.480 μετοχές- αλλά έτσι είναι μέχρι να διακρίνουν τις υποτιμημένες εταιρείες/μετοχές οι ¨”ειδικοί” της αγοράς.

Ένα έχω, μόνο να…ψιθυρίσω:

  • Εάν προχωρήσουν οι συμφωνίες και αρχίσουν να έρχονται οι πρώτες παραγγελίες οι τρέχουσες αποτιμήσεις θα είναι για…γέλια.
  • Στα μόλις 8,17 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία των Κλ.Ναυπάκτου και στα 5,31 εκατ. της Fieratex.

Αυτά τα ολίγα και σχετικά με τα…διαμαντάκια της μεσαίας και χαμηλής κατηγορίας και τις περιπτώσεις άκρως υποτιμημένων εταιρειών.

Λέτε, τώρα με τους Κινέζους να ξαναδούμε την αναγέννηση από τις…στάχτες ενός κλάδου-άλλοτε κορμού της ελληνικής οικονομίας- που δοκιμάστηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Λέτε;…το ταμπλό, πάντως, σαν προεξοφλητικός μηχανισμός που είναι να προεξοφλεί θετικές εξελίξεις; Το πιθανότερο κατά την εκτίμηση μου.

Συνεπώς Κλωστήρια Ναυπάκτου και Fieratex

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here